Vedení města ovšem nebude rozhodovat o výstavbě jako takové, ale pouze o tom, zda investorovi umožní připojení na zdejší komunikaci a inženýrské sítě. Pokud se vše potřebné podaří investorovi vyřídit a sehnat povolení, výstavba by mohla začít už v příštím roce.

Rakovnická radnice posílá materiál včetně výsledků výzkumu zastupitelům města bez konkrétního doporučení. Jaký postoj zaujme starosta Pavel Jenšovský (ČSSD) a místostarosta Miroslav Samaš (ANO), není v tuto chvíli veřejně známo.

„Nepředjímejme. Nechám si to ještě projít hlavou," reagoval na dotaz Deníku Pavel Jenšovský. V podobném duchu reagoval i místostarosta města.

JSOU ČTYŘI STA MÁLO?

Radnice čelila kritice kvůli počtu respondentů, jelikož do průzkumu bylo vybráno čtyři sta občanů města. Podle radnice ale není tato kritika na místě. Struktura vzorku byla složena podle matice Českého statistického úřadu a korespondovala s rozložením obyvatel ve věkové kategorii 18+. Do výzkumu byli občané vybíráni zcela náhodně. Výzkum se uskutečnil rovnoměrně v různých lokalitách města tak, aby pokryl různé typy zástavby, lokalit a cílových skupin.

„Vzorek čtyř set obyvatel vybraných pro výzkum je ze statistického hlediska naprosto dostačující. Například výzkumy veřejného mínění v rámci hlavního města Prahy se podle našich informací dělají na vzorku okolo 1500 obyvatel," reagoval na kritiku Jenšovský. Toho nepřekvapil výsledek průzkumu, ale nepoměr. „Sedmdesát osm procent lidí se vyjádřilo, že jsou spokojeni s nákupními možnostmi a jedním dechem padesát osm procent dotazovaných dodává: ale chtěli bychom další obchodní centrum. To mě malinko překvapilo," vysvětlil starosta.