Předseda Místní organizace Českého rybářského svazu Rakovník Jaromír Matoušek za pořadatele konstatoval: „Přijeli například rybáři z Chomutova, Karlovarska, Žatecka. Z úlovků se měří pouze kapr a pro 25 nejlepších rybářů máme připraveny pěkné ceny."

Kapříci byli nasazeni v Olešné na podzim. „Od prvního května se zde oficiálně rybaří, a tak zde každou poslední sobotu v dubnu děláme rybářské závody. Rybáři tak mají možnost ukázat, co umí," vysvětlil Matoušek.

Na břehu rybníka v malebné olešenské krajině seděl s prutem v ruce mimo jiné také bývalý předseda rakovnické rybářské organizace Jiří Šebek. Ten mi prozradil, kdy a jaký chytil svůj životní úlovek: „Byla to štika metr pět. Chytil jsem ji na Berounce pod Vítovkou za obcí Skryje. Stalo se to 23. prosince, den před Štědrým dnem, takže jsme ji měli na vánočním stole." Nejlepší sladkovodní rybou je dle jeho názoru candát. „Nejlépe se mi na Rakovnicku od dětství chytá na řece, kde mám chatu. Na rybníky moc nejezdím," doplnil Jiří Šebek.

Zajímavý úlovek má na svém kontě také Jitka Wunčová z Lán. „Stalo se to na Berounce kousek od kempu ve Zvíkovci. Byl klidný večer a přítel mě nechal hlídat pruty, zatímco šel pro pivo do kempu. Celou dobu předtím nebyl žádný záběr a ve chvíli, kdy byl pryč, tak jsem vytáhla dva úhoře za sebou!"
Jitka Wunčová přijela na Olešnou s přítelem a dalšími členy rodiny. „Je nás tady celkem pět," uvedla rybářka Jitka.

Josef Perout a Josef Sobotka přijeli na Rakovnicko z Pernštejna: „Byli jsme tu už loni, a protože tady máme kamarády a je tu hezky, tak jsme přijeli i letos. A na otázku, jaký byl náš největší životní úlovek, je pro nás odpověď snadná: naše životní partnerky," shodli se rybáři.

Podívat se na Olešnou a podpořit své přátele rybáře přijel mimo jiné také profesor rakovnického gymnázia Antonín Mrvík. Stojící a přihlížející poklidným závodům konstatoval: „Po letech se tak alespoň zprostředkovaně vracím k tomu, čemu jsem se kdysi také ve volném čase rád věnoval. Chytával jsem ryby na rybníce v Nesuchyni. Mým top úlovkem byl šedesáticentimetrový kapr. Tehdy z něho byl dobrý oběd pro mě a mého kolegu Josefa Kohouta. Víte, já jinak ryby moc nemusím, ale tohle byla výjimka. Obzvláště, když byl pěkně nadívaný moravským uzeným."

Tajnou, novou směs na chytání zkoušel u olešenského rybníka Petr Nosek z Líčkova u Žatce. Ten přijel na Rakovnicko jako součást čtyřčlenného týmu. Jeho kolega Pavel Gruncl oznámil: „Zatím jsem chytil jen jednoho kapra. To pantáta má už tři. Sem na Olešnou se vracíme už čtvrtým rokem. Je tady ta správná rybářská romantika."