„Jsem rád, že tato petice vznikla u nás v regionu," neskrýval emoce Marcel Chládek (ČSSD), senátor za Rakovnicko a Lounsko a také hlavní iniciátor petice, a dále informoval: „Současný ministr školství reformu v předchozích dnech stáhl."

Stažením reformy o financování regionálního školství však dění nekončí. Marcel Chládek tak jako stínový ministr chce být u přípravy nové reformy, která by však regionální školství nezlikvidovala.

„Způsob financování regionálního školství tak, jak ho měl exministr Josef Dobeš v plánu prosazovat, by zlikvidoval všechny školy v našem okrese, kromě škol v Rakovníku a Novém Strašecí," komentoval senátor.

Marcel Chládek také nezapomněl zareagovat na slova zmíněného exministra školství Josefa Dobeše. Ten totiž vydal po vzniku Rakovnické výzvy tiskovou zprávu, kde označil petici za nesmyslnou.

„Tato výzva je každopádně předčasná, nekoordinovaná a v tuto chvíli v ní nenacházím smysl," nechal se počátkem února slyšet Josef Dobeš.

„Jsem také velmi rád, že se potvrdilo, že petice vůbec nebyla předčasná, nekoordinovaná. Zároveň se potvrdilo, že měla smysl," řekl Chládek.

Jen dodejme, že petice vznikla po jednání ředitelů škol a starostů obcí v Novém Strašecí počátkem února. Kdyby reforma začala platit, znamenalo by to, že by ze šestnácti škol na Rakovnicko třináct zaniklo.