Vedení rakovnické radnice se nechalo slyšet, že v současné době jsou zajištěné technologie nutné k provozu zimního stadionu, tedy hlavně chlazení ledové plochy. Tam město jen před startem hokejové sezony investovalo téměř devět set tisíc korun.

„Celkově jsme v letošním roce investovali do zimního stadionu 1,4 milionu korun. Samozřejmě ale počítáme s tím, že peníze na postupnou rekonstrukci budeme muset v dalších letech dávat nadále," řekl Pavel Jenšovský (ČSSD), starosta města, s tím, že město ani ve svém rozpočtu na další rok, který by měli rakovničtí zastupitelé schvalovat mimořádně už v prosinci, peníze na rekonstrukci vyčleněné nemá.

„Nepředpokládáme, že bychom rovněž dosáhli na nějaké dotace," doplnil starosta Jenšovský. V současné době má město Rakovník připravenou veškerou dokumentaci pro rekonstrukci, v rámci které se počítá například i s nutnou modernizací šaten, sociálního zařízení a také chodeb stadionu. Od rozsáhlé investice za desítky milionů korun upustilo město kvůli havarijnímu stavu budovy bazénu. Vedení rakovnické radnice tak plánuje postupnou rekonstrukci s reakcí na vyhlášené dotační tituly.