Soutěž, která byla vyhlášena pro všechny základní, střední i umělecké školy v republice, včetně domovů mládeže, byla složena z disciplín – válečná povídka, válečný obrázek a článek z návštěvy aeroklubu, základny vzdušných sil či policie. Děti měly přečíst autorův román „Lví stíhač a Černý orel nad Madridem" a vycházet z něj při zpracování tématu soutěže. Vítězství na Rakovnicko putovalo díky dílům žáků z ISŠ Jesenice u Rakovníka Davida Kříže, Marie Domínové, Marie Kožíškové, Kateřiny Srbkové, Vlasty Šnoblové, Jana Sommera a Ondřeje Růžičky.

Celkem sedm vítězných autorů z řad těchto žáků dostalo Vyhlídkův nejnovější, v pořadí šestý román s věnováním, a dvěma absolutním vítězům zaplatil spisovatel zmiňovaný vyhlídkový let.

Na letišti se s výherci sešel jejich učitel René Černý, který pro Rakovnický deník popsal: „Jeden z absolutních vítězů výtvarné části, David Kříž, cenu odmítl, a tak si ji místo něho vychutnal jeho kamarád z projektu Jan Sommer. Cenu za literární část soutěže vyhrála Marie Domínová."

Vzhůru do oblak vyletěly děti letounem typu Cesna 82, který pilotoval Milan Kyvala (Aeroklub Rakovník). „Letěli jsme nad Jesenici zamávat jejich kamarádům, kteří byli na internátu. Zakroužili jsme nad školou, městem, chvilku nad Rakovníkem, a stihli jsme i hrad Krakovec," popsal dobrodružný výlet s dětmi na palubě letadla René Černý.