Trasy byly dlouhé pět, deset a patnáct kilometrů. První start se uskutečnil v sedm hodin ráno a poslední o tři hodiny později. Nejstarší účastnici pochodu bylo dvaadevadesát let. V 14.30 se pak uskutečnil pietní akt u pamětní desky spisovatele a novináře Oty Pavla.

Pietního aktu se zúčastnil starosta Branova František Štiller, spoluzakladatel Miroslav Šípek, spisovatelka Jarka Pechová, manželka herce Petra Haničince a za rodinu Oty Pavla, neteř Hanka.

Nejprve starosta František Štiller zavzpomínal na spisovatele a na jeho pouto s místním krajem. „Někteří z nás si ještě Otu Pavla pamatujeme jako malí kluci,“ řekl František Štiller. Vzpomínal také na bratra spisovatele Huga Pavla, který se zasloužil o to, že se pochodu účastnilo v minulosti spoustu významných osobností. Uvnitř sokolovny bylo také vystaveno parte syna spisovatele, Jiřího Huga, který v dubnu letošního roku zemřel, a který se pravidelně pietního aktu účastnil.

Slova se ujala i spisovatelka Jarka Pechová, která se u Berounky také narodila. „Jsem ráda, že sem lidé nechodí jen sportovat, ale také zavzpomínat na jednoho z našich nejlepších spisovatelů Otu Pavla,“ řekla.

Na závěr promluvila manželka herce Petra Haničince, Radka Haničincová, která řekla, že pevně věří, že i když už nebude příští rok František Štiller starostou Branova, stále bude patřit k tomuto vzpomínkovému pochodu.

Žáci si vyzkoušeli ošetření ran, prohlédli si hasičský vůz, nebo zhlédli protiteroristický film.
OBRAZEM: Děti se vzdělávaly na dni s IZS
T-Mobile olympijský běh v Novém Strašecí.
OBRAZEM: Novostrašečtí se zúčastnili T-Mobile Olympijského běhu