Čistit se bude vlastními silami na lodích nebo ze břehu na pěti úsecích od Plzně u kostela sv. Jiljí až po kemp U Mloka ve Zvíkovci. Pytle a rukavice zajištěny. Sraz je v sobotu v 9 hodin. Účastníci mohou přijet už v pátek večer. Místo srazu pro druhý a třetí úsek je v Liblíně v tábořišti Kobylka a pro čtvrtý a pátý v tábořišti U Mloka. U Mloka je možnost ubytování v chatkách za zvýhodněnou cenu. Spaní ve stanech nebo autech je zdarma.

Po ranní poradě následuje odvoz auty na začátek úseku podle výběru. Ideální je nechat auto na místě srazu. Odpoledne je rozvoz zpět. Po práci se všichni sejdou na Zvíkovci U Mloka, kde večer zahraje živá muzika. První ročník akce Čistá řeka Berounka se uskutečnil už loni. „Tehdy celkem sedmdesát dobrovolníků na vodě a jedenáct na břehu dokázalo na třech úsecích posbírat zhruba dvanáct metrů kubických odpadu, které se nahromadily na březích řeky,“ řekla za organizátory Alžběta Brabcová.

Sbor rakovnických ostrostřelců byl obnoven v roce 1995. Kromě pevně stanovených ročních sborových událostí se účastní nejrůznějších oslav, jak v Rakovníku, tak mimo něj.
Rakovnické ostrostřelkyně poznáte podle sukně