Firma vlastnící obchodní centrum u rakovnického autobusového nádraží nabídla městu, že smění a odkoupí pozemky v okolí centra. Konkrétně se mělo jednat o pozemek mezi novým obchodním centrem a supermarketem Billa. Navíc firma také požadovala část místní komunikace vedoucí podél Rakovnického potoka.

„Obě tyto transakce jsme označili jako nevýhodné pro město, protože komunikace vedoucí mezi těmito dvěma objekty je důležitou spojnicí pro občany města a páteřní komunikace vedoucí po pravém břehu Rakovnického potoka je rovněž důležitou komunikací," informoval Ivo Žďánský, vedoucí Odboru správy majetku Městského úřadu Rakovník s tím, že právě odbor zastupitelům doporučuje tyto strategické pozemky neprodat ani nesměnit.

To, že by investor koupil v okolí centra pozemky i komunikaci, pobouřilo i některé Rakovničany. Ne všichni totiž výstavbu nového obchodního centra kvitovali.

„Protestoval jsem už proti výstavbě této šedé krabice. Podle mého nestačí kapacita parkoviště, proto chtěli pozemky koupit," řekl Ladislav Novotný a dodal: „Je dobře, že je město neprodalo. Při cestě na zimní stadion by museli lidé objíždět celé město."