Samotná rekonstrukce chodníku, který spojuje ulici Čsl. legií a Trojanovu, už dělníci zahájili v předchozích dnech. Za opravu chodníku město zaplatí zhruba půl milionu korun a zakázku provádí Údržba městských komunikací Rakovník.

Podle starosty města Pavla Jenšovského město přistoupilo k rekonstrukci chodníku právě i z důvodu, že v minulosti společenství vlastníků žádalo neúspěšně o dotaci na vybudování výtahu v budově. „Máme informace, že budou chtít žádat znovu. A právě podmínkou byly bezbariérové chodníky, které tu díky rekonstrukci vzniknou. Chceme připravit do budoucna,“ řekl Deníku starosta Pavel Jenšovský.

„Součástí oprav bude chodník, propojující tyto dvě ulice, jedno odstavné místo pro vykládání a nakládání věcí, sanitku apod., oprava přístupového chodníku podél západní části domu a samozřejmě také bezbariérové vstupy do domů a dešťové vpusti. Veškerá dlažba bude přizpůsobena již položené dlažbě z rekonstrukce vnitrobloku a nynější rekonstrukce na ní naváže,“ doplnil informace Jiří Cafourek, mluvčí rakovnické radnice.

Ilustrační foto
Odbočování vpravo na červenou? Hrozí střety s chodci