Co si vybavíte, když se řekne Rakovnicko?
Krásná příroda, krajina, ale také můj rodný kraj, město. Vybavím si prázdniny strávené na Rakovnicku. Ten zdejší klidný kraj.

Jaké je Vaše nejoblíbenější místo v regionu?
To je velmi těžká otázka. Mám rád Rakovnicko celé. Ale srdeční záležitost je pro mne areál fotbalového klubu Tatran Rakovník. V mládí jsem tu hrál fotbal, trenéři a funkcionáři byli moje druhá rodina. Když mám volno a chuť, rád se tam jedu alespoň projet na kole. Druhým nejoblíbenějším místem je Svojetín, kde máme dům.

Kdo je Váš životní vzor?
Jako takový vzor nikoho nemám. Mám rád obyčejné lidi, kteří milují sport a dělají ho ze svého nadšení, většinou z lásky. Hodně moc si vážím pak lidí, kteří něco dokázali, ale chovají se stále skromně.

Jaký jste byl student?
Student jsem byl takový průměrný. Příliš mne nebavilo se učit, jakmile jsem přišel ze školy, hodil jsem batoh do rohu místnosti a utíkal ven za kamarády. Stačilo mi, co jsem pochytil ve škole. Neučil jsem se nikterak moc, a prolezl. Učil jsem se pořádně až před závěrečnými zkouškami na učilišti, kdy jsem se vyučil v Berouně automechanikem. Musím se pochlubit, že moje závěrečné známky byly 1, 1, 1, 2.

Ambasador Rakovnického deníku Antonín Vydra.Zdroj: DENÍK

Kde jste potkal svého životního partnera?
Jsem už potřetí ženatý. Nicméně všechny partnerky jsem poznal v autobuse. Živím se jako profesionální řidič, tudíž většinu času trávím v autobuse.

Kde jinde než tady, byste chtěl žít?
Plánujeme se časem přestěhovat z Rakovníka do Svojetína, stejně tak si pořídit možná letní sídlo někde u Berounky. Jinde než na Rakovnicku bych ale žít nechtěl a neměnil bych. Rakovník je střed Evropy.

Máte nějaké motto, kterým se v životě řídíte?
Nemám. Snažím se chovat a jednat tak, abych se mohl na sebe každé ráno podívat do zrcadla a nemusel jsem se za sebe stydět. Raději mlčím a nereaguji na nejrůznější pomluvy. Je to tak nejlepší.

Proč čtete Rakovnický deník?
Deník čtu, abych se dozvěděl něco ze svého místa bydliště, tedy co se stalo, ale co se i chystá. Zajímají mne události z místa, kde žiji.