Jako nováčci jsme bojovali o účast v pohárové Evropě a až poslední zápas se Slavií nám to zhatil. Celkové šesté místo ale nebylo špatné. Proč tomu tak bylo? Jednak jsme měli výborný tým, který se oproti druhé lize skoro neobměnil, navíc spousta hráčů si ligu zahrála poprvé. Tudíž jsme do každého zápasu nastupovali s tím, jako by měl být náš poslední.

Dříč, který kdysi zažil temno. Ondrášek je pro Plzeň terno

A to je i případ současného nováčka z Pardubic, který si prvoligové příslušnosti nesmírně váží. A jen závidím trenéru Jiřímu Krejčímu, který hráče nijak zvlášť motivovat nemusí. U Pardubic stejně jako tehdy u nás v Blšanech je základem všeho kvalitní defenziva, jak jsme viděli v zápase se Slavií.

My jsme k tomu tehdy měli i fantastické standardní situace. Sedmdesát procent domácích zápasů jsme takhle rozhodli. Pardubice jsou mi sympatické stylem, jakým dělají fotbal. Nahoru se dostaly úplně od píky.

Jak je důležité mít Adama

Uvidíme, jak se jim bude dařit z dlouhodobého hlediska. Všechno se totiž nějakým způsobem zasytí a pro nováčky, jako jsou Pardubice a Brno, se nejvíc bude lámat chleba po nějakém jedenáctém či dvanáctém kole.

Kdo je Tarzan, nový expert Deníku

Petr Průcha, bývalý útočník Chmelu Blšany

Do ligy se fotbalista z Nového Bydžova, který prošel mládeží v Hradci Králové, dostal díky výkonu v exhibičním zápase proti Kozlovně Ládi Vízka. Při přáteláku zaujal trenéra Blšan Miroslava Beránka. Proslul tvrdou, ale férovou hrou.

Nyní trénuje mládež v novobydžovské Cidlině, navíc píská krajské soutěže.

Nebojí se pojmenovat a poukázat na problémy v českém fotbale.