Skútry do městského provozu jsou stále oblíbenějším dopravním prostředkem v auty zahlcených městech. Snadné manévrování v městské infrastruktuře, šance na snadné zaparkování a také finanční úspora na palivu, to jsou důvody, proč lidé do města často volí místo auta motorku nebo skútr.

„Když se podíváme na skútry s objemem do 125 ccm, které jsou do městského provozu ideálními společníky, tak na TipCars.com najdete těchto strojů aktuálně zhruba dvě stě s průměrnou cenou 83 308 korun. Nejlevnější stroj značky Piaggio můžete pořídit už za 10 000 korun, nejvíc byste nyní zaplatili za Vespu GTS 125, a to 164 900 korun,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

  • V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři skútry do 125 ccm. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Vespa Sprint 125 S e5

Vespa Sprint 125 S e5.Vespa Sprint 125 S e5.Zdroj: se svolením Imofa

Náš první tip je na skútr Vespa Sprint 125 S e5, který se prodává za 139 900 Kč. Vyroben byl v roce 2022 a najeto má 5 kilometrů, takže je v novém stavu.

Tneto skútr Vespa má výkon 8 kW (11 PS), variátor, ABS, alu kola, denní svícení, elektrický startér, hlavní stojan, imobilizér či palubní počítač.

Škoda Fabia kombi
Patříte mezi ně? Tisíce Čechů mají doma obyčejná auta, kterým ale roste cena

Honda PCX 125

Honda PCX 125.Honda PCX 125.Zdroj: se svolením Moto Soukup

Náš druhý tip je na skútr Honda PCX 125, který se prodává za 81 900 Kč. Vyroben byl v roce 2023 a je v novém stavu.

Skútr má výkon 9 kW (12 PS), je poháněn kapalinou chlazeným jednoválcovým čtyřventilovým motorem, který zajišťuje plynulou akceleraci a zároveň dosahuje nízké spotřeby paliva. Důmyslně modernizovaný design vyniká futuristickými liniemi.

Široký rozměr pneumatik a zavěšení zadního kola s dlouhým zdvihem, ABS a systém kontroly trakce zajišťují plynulou a jistou jízdu. PCX125 je také velmi praktický díky úložnému prostoru pod sedlem pro celoobličejovou helmu.

Řidičský průkaz
Řidičské průkazy: za volant už od patnácti, do traktoru i s papíry na náklaďák

Aprilia SR GT 125 Sport

Aprilia SR GT 125 Sport.Aprilia SR GT 125 Sport.Zdroj: se svolením Imofa

Náš třetí tip je na skútr Aprilia SR GT 125 Sport, který se prodává za 109 899 Kč. Vyroben byl v roce 2022 a najeto má 5 kilometrů, takže je v novém stavu.

Tento skútr Aprilia má výkon 11 kW (15 PS), variátor, alu kola, plexi štít, denní svícení, elektrický startér, hlavní stojan, laděný výfuk, imobilizér či palubní počítač.

BMW R1200 GS Adventure.
Vybíráte motorku? V nabídce bazarů najdete nejčastěji BMW, Hondy či Yamahy

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.

TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.