Prvním třem jmenovaným se to podařilo a probojovali se dále do nominačního kola. To proběhlo 12. října v Praze ve Stodůlkách v budově Makro Akademie. Tady jsme mohli sledovat kuchařské umění už jen 50 soutěžících. Úkolem bylo navrhnout a připravit originální, rychlou a chutnou svačinu za použití rybích výrobků.

Celým dnem nás provázela známá herečka, kuchařka i moderátorka Markéta Hrubešová. Porota byla šestičlenná v čele s garantem soutěže Zdeňkem Křížkem a předsedou Vladimírem Pickem. Dalšími členy poroty byly známé tváře - Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole, nebo Vladimír Stuparič, šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinary.

Ve středu 1. listopadu se žáci 6., 8. a 9. ročníku Základní školy Čistá zúčastnili exkurze ve firmě Pinie Lubná.
Žáci Základní školy Čistá nahlédli v Lubné do světa zpracování dřeva

Hodnotila se chuť a konzistence pokrmu, dále pak servis a hygiena při přípravě a podávání pokrmu, posléze pak celkový dojem a splnění časového limitu. V silné konkurenci žáků z hotelových škol se našim studentům nepodařilo probojovat mezi 12 nejlepších finalistů. l tak všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy.