Akci pořádá krajské ředitelství policie Středočeského kraje ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR, nadací Charty 77 – Konto Bariéry a spolkem Bezpečná společnost. Generální partner za účastníky zaplatí „startovné“, které se následně dostane prostřednictvím nadace Konto Bariéry vybrané osobě, která pomoc potřebuje. Naší snahou je vybrat co nejvyšší finanční obnos pro vybranou osobu, která je hendikepována.

Jarní pochod Putování za duhou odstartoval ze senomatského náměstí.
Šest desítek pěších turistů se o víkendu vydalo ze Senomat na Putování za duhou

V jarní části roku 2023 chceme společnými silami pomoci Toníkovi (10 let), který se narodil předčasně a trpí následky dětské mozkové obrny, přesto chce dělat všechno jako jeho zdravý bráška – dvojče. Bohužel se sám nepostaví na nohy, nemluví a potřebuje celodenní péči a pravidelnou rehabilitaci. Proto potřebuje rehabilitační pobyt, který pojišťovna nehradí v plném rozsahu (cca 70 tisíc korun).

Dále bychom rádi pomohli Emě (13 let), která se narodila nevidomá, s těžkým mentálním postižením, dodnes sama nechodí a nemluví. Nyní vyrostla ze sportovního kočárku a nutně potřebuje nový. Kočárek zdravotní pojišťovna bohužel nehradí, proto bychom ji rádi pomohli s jeho pořízením (cca 55 tisíc korun).

Veronika Cafourková, ÚO Rakovník