Na 1 porci budete potřebovat:

  • 150 g kuřecích stehen (kuřecí stehna jsou šťavnatější než prsa a tak nějak se mi na tento recept hodily více) 

Na marinádu budete potřebovat:

  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • špetku sladkého chilly
  • špetku zázvoru

Na omáčku budete potřebovat:

  • 1 lžička oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžíce medu
  • černý pepř
  • zázvor a sladké chilly podle chuti
  • sezam na posypání

Libice nad Cidlinou.
Slavníkovci mají pevné místo v české historii

Postup:

Stehna nakrájejte na malé kousky a nechte odpočinout v připravené marinádě. Do marinády jsem úmyslně nedala med, protože se potom na grilu nebo v troubě ihned připaluje. Do teriyaki správně patří i česnek a cibule, ale kdo už trochu zná moje recepty, tak ví, že s česnekem se nekamarádím a nesmí mi přes práh. Výraznost česneku je nahrazena sladkým chilly, pepřem a i tou skořicí.

Připravte si gril, maso napíchejte na špejli a grilujte ze všech stran, dokud maso nebude hotové. V troubě to chce cca 20 minut na 200 stupňů. Než se maso udělá, připravte si omáčku. Jednoduše nechte prohřát na pánvi na střední ohřev. Hotové špízy podávejte s omáčkou, posypané sezamem.

O autorce

Tereza Kalašová je fitness trenérka a výživová poradkyně s dlouholetou praxí. Také je milovnice vaření a nadšená amatérská kuchařka. Její recepty a tipy ke zdravému životnímu stylu, jako například cvičební videa, najdete na jejím Instagram účtu  nebo na její Facebook stránce Buď fit s Terkou.

Autor: Tereza Kalašová

#clanek|5408064#