Leona Fröhlichová: Placky plněné brambory a sýrem

Ingredience na těsto: 250 g polohrubé nebo špaldové mouky, 150 g vlažné vody, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 lžička soli.

Ingredience na náplň: vařené brambory, tvrdý sýr (například Gouda, ale není podmínkou), česnek, 3 lžíce přepuštěného másla, kari, tandoori koření.

Postup: Smícháme suroviny na těsto a ručně nebo v robotu z nich vypracujeme hladké těsto. Připravíme si náplň, brambory rozmačkáme, stejně tak česnek, sýr nastrouháme. Vytvoříme hmotu - množství záleží na každém, jak chce mít placky vysoké/naplněné. Používám většinou půl až kilogram brambor. Těsto rozdělíme na osm dílů. Každý díl rozválíme, do jeho středu vložíme náplň, zabalíme jako šáteček  ještě jednou přejedeme už naplněné válečkem. Opékáme z obou stran na suché pánvi, jakmile se objeví tmavá místa, jsou placky hotové.

Cizrnové kung pao
Redaktoři vaří: Cizrnové kung-pao

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno, příjmení a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Polský vepřový guláš.
Čtenáři vaří: Polský vepřový guláš