Dlužím čas pěknému městu. Je jedním z těch prvních, kde jsem zkoušel vytvořit srovnávací fotky mimo Prahu. Jen tak při cyklistickém výletu přes Křivoklát do Berouna, kde důležitější byla turistika, srovnávačky jenom vedlejší produkt.

O rok později jsem se cítil velice špatně po zdravotní stránce, všechno nakonec skončilo nepříjemnou operací. Nemám ve zvyku jenom sedět a naříkat, Rakovník mi připadal vhodný na ploužení starého dědka po městě.

Když si výsledky prohlížím, mám pocit, že dnes srovnávačky dělám líp, což mě po 5 resp. 6 letech naplňuje optimismem, že během dalších 30 let budu dokonalý.

V rakovnické tradici ovšem pokračuju. Zúčastnil jsem se srazu spolužáků u Křivoklátu a tak zatímco mí spolužáci, kteří mají aspoň jednu nohu v pořádku vyrazili na výlet, já sedl na vlak a jel na oběd do Rakovníka.

Krásnou zářijovou sobotu jsem si užil, jak jsou zvyklí říkat sportovci, kteří jsou po výkonu schopní aspoň něco pronést. Neměl jsem mnoho času, že jsem nestihl víc, není vina nikoho jiného než mě samotného.

Autor: Václav Víšek, Vencovy pindy

Ilustrační foto - vánoční strom.
HLASOVÁNÍ: Rozhodněte, jaká obec na Rakovnicku má nejkrásnější vánoční strom!
Dopravní podnik poslal na koleje flotilu vánočně nazdobených tramvají.
Objektivem čtenáře: Vánoční tramvaje vyrazily brázdit ulice Prahy