Děti se rozhodně nebudou nudit v Majalandu v Tuchoměřicích, pohádkovém světě včelky Máji, ani v Kvantariu v Benešově – největším a nejmodernějším světě sci-fi a virtuální reality. TEPfactor v Chotilsku je ideálním místem, kde posílit týmového ducha a spolu s rodinným týmem v zákoutí pirátské jeskyně prověřit svoji vytrvalost, vynalézavost, odvahu i trpělivost při plnění zapeklitých, ale zábavných úkolů.

Speciální dětské prohlídky zámku se nabízejí v Mníšku pod Brdy, Loučeni i na Radimi, kde jsou k zapůjčení připraveny také kostýmy. Poznávací návštěvu dětem umožní hrad Červený Újezd. V podkroví zámku ve Zruči nad Sázavou je potěší Svět kostiček a panenek, kde je připraveno nepřeberné množství těchto předmětů, stačí si jen začít hrát.

Představení aerobního podtlakového trenažéru v Novém Strašecí.
Herečka Markéta Hrubešová v Novém Strašecí představila nový podtlakový trenažér

Ve Včelím světě v Hulicích se děti zábavnou formou dozvědí vše o významu včel pro přírodu. Krtečkův svět je možné prozkoumat v herně na zámku v Kladně, rodném městě jeho autora Zdeňka Milera. Uhlí na Kladensku podle legendy našel právě krtek, proto je součástí výstavy také simulovaná Důlní štola.

Pro milovníky strojů vybíráme ŠKODA Muzeum v Mladé Boleslavi s moderně koncipovanou expozicí a zázemím pro děti, Muzeum Metoděje Vlacha – Letecké muzeum v Mladé Boleslavi, Svět Škodovek v Mrači u Benešova se sbírkou závodních speciálů anebo Vojenské technické muzeum Lešany.

„Muzea už dávno nejsou nuda, stačí si vybrat ta správná. Děti se zabaví například v Muzeu lega v Poděbradech nebo v Kutné Hoře, kde se jim bude líbit také v Dačického domě. Zábavnou formou se tam dozvědí, proč chráníme památky UNESCO. V muzeu v Benátkách nad Jizerou je k vidění unikátní sbírka hraček i hravá expozice, děti si na své přijdou díky interaktivnímu programu i zapůjčeným kostýmům,“ radí Karolína Kratochvílová, vedoucí marketingu Středočeské centrály cestovního ruchu.

Autor: Linda Dlouhá

Hřib smrkový.
Vyznáte se v houbách? Otestujte si své znalosti