Kateřina Konopásková se narodila v Rakovníku, kde od útlého věku rozvíjela aktivně kresbu, malbu, klasické grafické techniky a tvorbu z keramické hlíny. Vystudovala SUPŠ v Praze na Žižkově obor Tvorba nábytku a interiéru. V této době absolvovala několik zahraničních stáží v Itálii a Španělsku, které se věnovaly studiu tamního umění, architektury, historie, ale hlavně malbě, či kresbě v plenéru. Na AVU v Praze navštěvovala kurz Grafické techniky – rezerváž, akvatinta a kurz Figurálního kreslení. Dále vystudovala VOŠ v Jablonci nad Nisou, obor Ražená mince a medaile, kde rozvinula tvorbu reliéfu a sochy. Po završení studia začala kreativně pracovat pro obchod IKEA v Praze jako Visual Merchandiser čili designer, dekoratér zpět v oboru interiéru a nábytku. O několik let později pracovala taktéž jako Visual Merchandiser pro obchod Reserved v Praze, ale tentokrát v oboru fashion designu, což pomohlo posunout kreativní rozsah opět o kus dále. V nynější době žije v Plzni a pracuje jako projektant softwaru ve společnosti ZAT.

Dr. Klaun pomáhá dětem při překonávání traumatu z pobytu v nemocničním prostředí.
Dr. Klaun léči děti v nemocnicích smíchem

O barevnou a černobílou digitální fotografii se zajímá od roku 2002, kdy začaly vznikat první focené kompozice a momenty. Většinou se jednalo o přírodu, architekturu a jen výjimečně portréty. Mnohem vážněji a opravdu do hloubky se fotografováním zabývá posledních šest let. Od té doby se fotoaparát stává nedílným společníkem na cestách a všech různých eventech.

Posunout fotografickou tvorbu mnohem dál pomohlo aktivní dokumentování festivalů převážně asijské pop-kultury. Díky své fotografii nemálo z těchto eventů navštívila jako oficiální fotograf akce, kde spojila příjemné s užitečným, a posunula tak dále své zkušenosti ve focení fotografie dokumentu a portrétu. Přestože fotografie dokumentární a portrét mají v celkem širokém žánrovém zaměření podstatné zastoupení, nejvyhledávanějším a nejuspokojivějším žánrem je v současné době fotografie cestovatelská, tedy architektura a krajina, kterým se věnuje nejen ve své domovině, ale také na svých cestách za hranice země, například po nejkrásnějších městech Evropy.

Ilustrační foto.
Z mafiánské schůzky virů v Itálii: My jsme nesmrtelní!

Fotogeničnost Benátek není zapříčiněna pouze vysokou koncentrací architektonických skvostů nepřeberných slohů a umění, ale objektivu fotoaparátu lahodí také naprostá absence dopravních motorových prostředků v ulicích města. Dekorativnost a hýřivou barvitost města dokreslují portrétní fotografie masek, které zdobí ulice města.

Atraktivitu tohoto klenotu mezi městy může zvyšovat i jeho možná pomíjivost v důsledku každoročního poklesu města pod hladinu moře o 1-2 cm. Výstava těchto fotografií je o vzdání holdu městu Benátky a o připomenutí, že vše krásné nemusí trvat na věky.

Muzeum T. G. Masaryka v Rakovníku

Dobrovolníci uklízeli okolí řeky Berounky.
Dobrovolníci s rouškami uklízeli okolí řeky Berounky