Dvojice malých cestovatelů podle strážníků upoutala v pátek v poledne pozornost ženy procházející přes náměstí 28. října. "Obě děti se totiž po městě pohybovaly bez trička, jedno dokonce bosé, a nikdo je nedoprovázel. Než od nich mladá žena stačila zjistit, kdo se o ně stará, nastoupily do autobusu linky 67 a odjely směrem do centra," upřesnil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hlídka je po krátké domluvě operačního důstojníka s dispečery dopravního podniku našla u zastávky v Benešově ulici. "Tříletá holčička ani čtyřletý chlapec nedokázali říct, kde bydlí, ani kdy se narodili. Chlapec pouze tvrdil, že druhý den bude mít narozeniny. To se ovšem ani vzdáleně neblížilo pravdě," dodal Ghanem.

Gotická madona z Vimperka získala dvojnici. Vytvořili ji zaměstnanci a studenti brněnské techniky s pomocí 3D tisku a frézy.
Sochař si přál kopii gotické madony. Pomohl tanec, tai-či a 3D tisk z Brna

Podle něj pak strážníci ve spolupráci s policisty zkontaktovali matky obou dětí. Ty podle informací policie pravděpodobně nechaly děvčátko a chlapečka bez patřičného dozoru, proto budou případ řešit také sociální pracovníci.