Takticky svázanou první půli ozvláštnily šance Rakovníka, který byl aktivnější a zejména Osypenkovy centry dělaly hostům problémy. Jenže Krejčík z malého vápna pálil mimo, netrefil ani Angbandji a Traore. Hosté? Výborná obrana Rakovníka jim za celé utkání mnoho nepovolila, v první půli pak pouze ránu z dálky těsně před půlí, kterou výborně chytil brankář Klíma. Ve druhé půli už předvedl zákrok, po němž by se raději asi neviděl.

Ale ještě předtím selhali jeho protihráči. Ti si aktivitou v úvodu druhého poločasu vytvořili tlak a hosté jasně faulovali Červeného – penalta. Na tu se chystal v poslední době výborně hrající Ndianko Bleck, jenže trenér Pulpit důrazně žádal, aby kopal jasně nejlepší rakovnický střelec Jaroslav Červený. Hráči poslechli, jenže Červený nečekaně selhal a trefil jen tyčku! Opět tak potvrdil nepsané pravidlo, že faulovaný hráč penaltu kopat nemá…

Vzápětí ještě mohl vše napravit Osypenko, ale největší šanci Rakovníka ze hry poslal jen doprostřed brány. Vzápětí bylo domácím ještě hůř. Akci hostů měli zdánlivě pokrytou, ale pak brankář Janda vyběhl, a když zjistil, že to bylo nejhorší rozhodnutí, jaké mohl udělat, fauloval protihráče. Opět penalta, ale jiný rakovnický bomber, který už roky hraje na západě Čech – už téměř čtyřicetiletý Martin Psohlavec, zkušeně proměnil.

Západočeši pak už náskok uhlídali. Rakovník se snažil, ale herní lehkost na těžkém terénu chyběla, a když měl v závěru Osypenko po brejku velmi dobrou pozici, mířil kousek mimo.

"Je to pro nás obrovské zklamání, nezvládnutý domácí zápas. Neproměnili jsme velké šance do přestávky, neproměnili jsme ani penaltu a pak hrubou chybou soupeři takovou výhodu nabídneme. Jsem hrubě nespokojen," zlobil se šéf rakovnického klubu Marek Tvrz.

Výměnu exekutora penalty komentovat nechtěl: "To si probereme uvnitř klubu."

SK Rakovník – Karlovy Vary 0:1 (0:0). Branka: 54. Psohlavec (PK). Rozhodčí: Jansa – Radina, Bednář.

SK Rakovník: Janda – Krupička, Rendla, Duchoň, Pelyak (86. Hejda) – Bleck - Krejčík (72. Azilinon), Angbandji (88. Vilímek), Osypenko - Červený, Traoré

Karlovy Vary: Chára – Jáša, Skala, Pěkný, Vokáč (85. Prágr), Vyleta, Mandula (88. Shorný), Maňák, Dubnička (67. Tesař), Tůma, Psohlavec.


Načítám tabulku ...