Proč? U Frýdka platilo čtyři roky spojení s Lokomotivou Vltavín. Tam však aktuálně skončil a je volný. Sedí jeho úspěšná hráčská minulost, protože je pětinásobným mistrem ČR a vicemistrem Evropy 1996, sedí také jeho zkušenosti v ČFL, kterou zná dokonale.

A proč už v silném týmu Vltavínu působit nebude? „Cítil jsem, že po těch čtyřech letech potřebuji změnu já i tým, tak jsme se dohodli, že skončím,“ přiblížil Frýdek možná trochu nečekanou změnu.

S „Lokádou“, jak se klubu přezdívá, se ovšem neloučí ve zlém, ani na dobro. V holešovickém areálu dál povede individuální tréninky pro děti, a když přijde zajímavá trenérská nabídka, bránit se jí prý rozhodně nebude. Teoreticky by to mohla být i ta rakovnická.

Kdo další by mohl připadat v úvahu? Tituly získával se Spartou také Dan Drahokoupil, navíc bydlí na Rakovnicku a s ČFL má rovněž zkušenosti (Kladno a hlavně Karlovy Vary). Proti hovoří, že už delší dobu ve třetí lize netrénuje.

Možností byl mohl být i kladenský Zdeněk Hašek, který však na Žižkově skončil teprve v závěru minulého týdne, zatímco Rakovník měl vybráno dříve. Hašek také nemá žádné mistrovské tituly jako hráč. V jeho případě by se ale tým rychle zlepšoval, to ukázal prakticky všude kde byl.

Spoustu hráčských titulů má Horst Siegl, legenda Sparty. Už delší čas ale ani on netrénuje, pokud nepočítáme jeho druhý domov, A třídní Jíloviště.

Buď jak buď, nejpravděpodobněji vypadá skutečně Martin Frýdek. Sice v minulé sezoně měl zdravotní komplikace a při zápasech Vltavínu několikrát chyběl, ale mužstvo vedl pouze při trénincích. Od zimy byl ale v pořádku.

V době vynuceného přerušení soutěží od ČFL níž se jeho Vltavínu ve třetí nejvyšší soutěži dařilo a po osmi odehraných zápasech mu patřila čtvrtá příčka tabulky s bilancí pěti vítězství a tří porážek. Naopak SK Rakovník, přestože přivedl hlavně africké posily a profesionálního kouče Martina Pulpita, uhrál jen dvě výhry a je v tabulce až čtrnáctý.

Po dohodě tak Pulpit odešel a na další mistrovská utkání si budou muset všichni počkat až do začátku příštího roku. Pokud to situace ohledně nemoci covid-19 dovolí…

Ne tak na trenéra, toho Rakovničtí ohlásí tento týden. Bude to Martin Frýdek, nebo někdo úplně jiný?

Rozhledna u Pavlíkova objektivem Josefa Hlízy.
Čtenáři fotí: Pavlíkovská rozhledna