Domácí nastoupili do utkání bez kapitána Červeného, který asistoval u porodu a na poslední chvíli vyměnil Ducár zraněného Severina. Zato hosté vlétli do utkání s velkým elánem. Již ve 3. minutě poslal z pravé strany přízemní centr Krasnyanyk, míč proletěl malým vápnem až na zadní tyč, kde jej do zámezí ve skluzu uklidil domácí obránce. Po následném rohu hlavičkoval těsně vedle Urban. O pár minut později běželi hosté ve čtyřech na dva domácí obránce, ale Krasnyanyk pokazil finální přihrávku. Ale v 18. minutě již udeřilo. Míč se po rohu dostal k volnému Pedrovi, který nastřelil tyč, ale osamocený Vrňák jej pohotově doklepl do sítě – 0:1. Jen o pár vteřin později zhatil stejnému hráči velkou šanci na poslední chvíli Klein. Poté domácí vyrovnali hru a ve 40. minutě dokonce Ducárem docílili branky, ta ale pro ofsajd neplatila. Ale o minutu později stejný hráč sám před Tetourem nezaváhal a placírkou vyrovnal – 1:1. V poslední minutě ještě Tetour likvidoval jedovku Ducára z trestného kopu.

Ve 48. minutě vysunul Vrňák Turka, ten sice prostřelil Zacha, ale branka pro další ofsajd opět neplatila. Minutu nato spálil obrovskou šanci domácí Sklenka, když zcela osamocen na malém vápně netrefil ideálně míč a ten skončil v náručí Tetoura. Poté se do šancí dostávali pouze hosté. V 63. minutě po sérii chyb v domácí obraně našel centrem Engelmann volného Lupače a ten z malého vápna nezaváhal – 1:2. V 74. minutě našel Turek Azilinona, toho však Zach vychytal. Devět minut před koncem našel Zoubek volného Turka, ten obešel Duchoně a ze dvanácti metrů procedil míč mezi nohama Zacha – 1:3, čímž pečetil zasloužené vítězství hostů.

„Citelně nám chyběli útoční hráči, hlavně Červený. Když se k tomu přidá naivita v osobních soubojích a špatná útočná fáze, pak je výsledkem porážka. Na výkonu se projevilo také to, že jsme sehráli tři těžké zápasy během deseti dnů, hlavně dohrávka s Domažlicemi nás stála hodně sil,“ uvedl po utkání trenér domácího mužstva Libor Šíma.

SK Rakovník – Benešov 1:3

Branky: 42. Ducár – 18. Vrňák, 63. Lupač, 81. Turek. Rozhodčí: Tesař. ŽK: 1:2. Diváci: 495. Poločas: 1:1.
SK Rakovník: Zach – Pelyak, Klein (79. Vilímek), Duchoň, Razím – Krupička (70. Rohla), Sklenka, Milec, Hamouz (67. P. Tvrz) – Hejda, Ducár (89. Vydra).
SK Benešov: Tetour- Lupač, Pedro, Ježdík, Vosáhlo- Krasnyanyk, Vrňák, Azilinon, Urban, Engelmann- Turek.

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Nové Strašecí padlo i pošesté