První náznak šance měli hosté, ale Omovie si špatně zpracoval přihrávku od Rotheho a domácí stoper jej k zakončení nepustil. V 9. minutě narazil Rothe míč Hradeckému, ale jeho střela z hranice šestnáctky letěla daleko mimo branku.

Domácí se připomněli až ve 20. minutě, kdy střílený centr z levé strany uklidil do bezpečí vracející se Verner. O chvilku později prostrčil Kursa míč do šance Dominovi, ale jeho střelu gólman Švarc pohotově zneškodnil. Ve 24. narazil Omovie míč Kučerovi, jehož rána sice nepostrádala razanci, ale směřovala naštěstí pro domácí doprostřed branky. Stejný hráč pokoušel střelecké štěstí o minutu později, tentokrát měl ale domácí gólman snazší práci.

Po půlhodině hry zahrozili domácí dvakrát nadějnými rychlými protiútoky, ani jednou se jim však nevydařila finální přihrávka. V končící 45. minutě došlo ve vápně ke kontaktu Hradeckého s domácím Šalounem, což sudí posoudil jako faul. Vaněček mohl poslat domácí z penalty do vedení, jeho střelu k levé tyči však skvěle Švarc vyrazil.

Další výborný zákrok si gólman Švarc připsal ve 47. minutě, když zlikvidoval velkou šanci Peterky. Z následujícího rohu se míč dostal ke Kursovi, jehož přízemní střelu tečoval na malém vápně Horvát mimo dosah Švarce – 1:0. Po hodině hry mohl po centru Černého vyrovnat Kučera, ale jeho hlavička z osmi metrů skončila vysoko nad brankou.

Naději na bodový zisk vzal hostům dvěma skvělými zákroky domácí gólman, když nejprve vyškrábl z pod břevna hlavičku Bredlera a po následujícím rohovém kopu vytěsnil mimo tři tyče i pohotovou střelu Kučery. Po dalším rohovém kopu a závaru před domácí brankou podnikli hráči Olympie bleskový protiútok, míč se dostal k Vaněčkovi, který si poradil s vyběhnuvším Švarcem a ze 30 metrů poslal míč do prázdné branky – 2:0. V 86. minutě zakončil domácí útok přesnou hlavičkou do protipohybu Švarce domácí Martinec a dal tak výsledku konečnou podobu – 3:0.

Hosté si tak připsali čtvrtou porážku a na bodový zisk si musejí počkat minimálně do soboty, kdy na svém hřišti přivítají Neratovice.

FK Olympie Březová – Tatran Rakovník 3:0

Branky: 68. Horvát, 82. Vaněček, 86. Martinec. Rozhodčí: Trska. ŽK: 1:3. Diváci: 150. Poločas: 0:0.
Tatran Rakovník: Švarc – Černý, Vecka, Bredler, Vrána – Hradecký (85. L. Skoupý), Verner, Novák (85. Kutafin), Kučera, Rothe – Omovie.

Ilustrační foto
Strašecí držel nad vodou výborný gólman Kleinmond

MILOSLAV DOLEŽAL