Trenér SK Rakovník Libor Šíma k utkání poznamenal: „Tenhle zájezd na jih Čech byl povedený. Cenné tři body na tak dlouhou cestu domů jsou fajn. Hráčům děkuji, že zápas odmakali.“

Již v pátek večer vyrazili fotbalisté SK Rakovník do vzdáleného Jindřichova Hradce, aby se zde v sobotu dopoledne poprali ve 14. kole divize A o důležité body do vyrovnané tabulky. Jen Červený dorazil z pracovních důvodů až těsně před zápasem.

Úvod utkání přinesl na obou stranách několik standardních situací a šťastnější byli hosté. Sklenka s Pucholtem rozehráli rohový kop na Severina, ten byl sice v zakončení neúspěšný, ale dorážející Stuchl se již nemýlil – 0:1.

Ilustrační foto
Kaválek sestřelil tým Vykáně

Oba týmy hrály útočný fotbal a přicházely i šance. Domácí měli na kopačkách vyrovnání, ale jednou míč minul brankovou konstrukci a podruhé byl proti Zach. Hosté měli blízko k navýšení skóre ve 35. minutě, ale Sklenkův roh poslal Severin hlavou těsně vedle. O chvilku později nastřelili domácí ve velké šanci tyč Zachovy branky. A jelikož své šance v závěru nevyužili ani hostující M. Krupička, který nastřelil gólmana, ani Pucholt, který minul branku, šlo se do kabin za nejtěsnějšího vedení Rakovnických.

V opatrném začátku druhé půle vynikla jen hlavička Severina, ale míč skončil těsně mimo tyče. A tak se radoval až po hodině hry Schwendt, který poslal hlavou míč do sítě po přesném centru P. Tvrze – 0:2. Radost hostů ještě neutichla a domácí Princ rovněž hlavou snížil na 1:2. Jindřichohradečtí se snažili o vyrovnání, jenže koncovka nebyla z nejpřesnějších. Hosté podnikali do otevřené obrany domácích nebezpečné brejky. Po jednom z nich prošel Červený i přes brankáře, ale zakončující Schwendt nepochopitelně branku minul. Později neuspěl ani sám Červený, když postrádal klid v koncovce. Závěrečný tlak domácích si hosté pohlídali o odvážejí domů cenné tři body. (md)

Poslední Tatran Rakovník (v zeleném) porazil doma druhé Zbuzany 3:0.
To je šok! Tatran Rakovník sestřelil „ligové“ Zbuzany

Jin. Hradec – SK Rakovník 1:2

Branky: 62. Princ- 5. Stuchl, 60. Schwendt. Rozhodčí: Šlajs.

ŽK: 0:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

SK Rakovník: Zach – Besta, Hamouz (39. P. Tvrz), Sklenka, Pucholt, Severin (56. Červený), M. Krupička (73. Čech), Stuchl, J. Krupička, Schwendt, Duchoň.

Na snímku pořadatelka závodů Markéta Hájková.
Psi závodí rádi, vybíjí tak přebytečnou energii