Úvod zápasu přinesl jednu šanci na každé straně. Nejprve si ve 2. minutě špatně na malém vápně zpracoval Vránův centr Junek a k zakončení se nedostal, aby ihned z protiútoku netrefil ve velké šanci ideálně míč hostující útočník. Přesto padla první branka poměrně brzy. V 6. minutě nejprve Junka nohama vychytal gólman soupeře, Kučerovu dorážku obránci zblokovali, ale míč se dostal k Vránovi a ten jej levačkou poslal nekompromisně z dvanácti metrů do sítě – 1:0. O minutu později Maříkovu střelu z hranice šestnáctky vytáhl gólman na rohový kop.

Hosté zahrozili v 10. minutě, ale centr z pravé strany o milimetry přeletěl nabíhajícího Řenče. Na druhé straně mířil těsně vedle levé tyče Mařík. V 18. minutě pronikl hostující obranou Novák, přízemním centrem po malém vápně našel nabíhajícího Kingsley Omovieho a ten neměl problém poslat míč do prázdné branky – 2:0. O čtyři minuty později Hradecký po průniku po pravé straně našel na vápně Maříka a ten technicky levačkou uklidil míč přesně k tyči – 3:0. Ve 33. minutě podběhl hostující stoper centr Maříka, míče se zmocnil Junek a v situaci sám před gólmanem se nemýlil – 4:0.

Hosté mohli snížit Řenčem, ale ten zcela sám před Kabelem poslal na jeho branku velice slabou střelu. V závěru poločasu nejprve Nesládek využil Maříkovu přihrávku a obstřelením vyběhnuvšího gólmana zvýšil na 5:0, aby stejný hráč poté nezužitkoval pěknou kombinaci spoluhráčů na pravé straně a z deseti metrů nastřelil na čáře stojícího obránce hostů.

Nástup do druhé půle patřil opět domácím. Nejprve Nesládek nepotrestal brankově špatný výkop gólmana soupeře, poté však Kučera za pomoci levé tyče zvýšil z trestného kopu na 6:0. Za hosty zahrozil opět Řenč, ale Kabele jeho střelu vyrazil. V 63. minutě nastřelil po Junkově přihrávce Nesládek pravou tyč. Hosté se dočkali čestného úspěchu v 65. minutě, když podnikli protiútok do otevřené obrany domácích a Koča si sám proti Kabelemu věděl rady – 6:1.

Domácí uspokojeni vysokým vedením ubrali na tempu, přesto si vypracovali několik vyložených šancí. V zakončení již nebyli tak důrazní. Poslední branku vstřelili v 88. minutě, když Vránův trestný kop skončil na levé tyči a odražený míč poslal do sítě pohotově Bredler – 7:1.

„Zápas jsme využili, abychom si vyzkoušeli systém 3 – 5 – 2, a aby hráči dostali celou porci zápasu. V prvním poločase byla naše dominance podle mých představ. Ve druhém už jsme hodně chybovali a byli neproduktivní, s čímž jsem nespokojen,“ řekl po zápase trenér Tatranu Rakovník Radek Polášek.

Tatran Rakovník – Kralovice 7:1

Branky: 6. Vrána, 18. Kingsley Omovie, 22. Mařík, 33. Junek, 42. Nesládek, 49. Kučera, 88. Bredler – 65. Koča. Poločas: 5:0.
Tatran Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Rothe – Omovie, Bredler, Novák, Mařík, Kučera – Junek, Vrána, střídal Nesládek.

Sokol Pustověty
Cíl nováčka z Pustovět? Záchrana

Miloslav Doležal