Na Tatranu bylo v týdnu živo už od úterka a nešlo o sportovní výkony. Rakovničtí našli svého Mosqueru, protože Nigerijec Kingsley Omovie, jemuž to v přípravě zatím hodně dobře pálilo, se po dvou letech v Tatranu rozhodl, že by rád zkusil štěstí v ČFL, a to v konkurenčním SK Rakovník. Vedení Tatranu je proti, hráč podle sekretáře Davida Svobody s takovou věcí přišel moc pozdě a Tatran už bude na přestupovém poli jen těžko reagovat na ztrátu střelce.

Fanoušci na Rakovnicku určitě budou kauzu v následujících dnech sledovat, Omovie teď každopádně trénuje na SK.

Zpět k duelu se Žatcem, do něhož Omovie nenaskočil. V první půli jakoby stín případu padl na celé mužstvo, to hrálo špatně, ztrácelo i lehké míče, nehýbalo se, předvádělo nejhorší výkon přípravy.

Zaslouženě prohrávalo, když jeho bývalý hráč Klinec prošel před Žuleviče a zavěsil. A po chvíli v další šanci těsně minul. Tatran se trochu dýchavičně také dostal do zakončení, šance Čecha, Rotheho a Vrány ale gólem neskončily.

Zato po pauze, když na hřiště přišel Lukáš Dolák a další mladíci, se výkon Rakovníka změnil o sto osmdesát stupňů. Po deseti minutách byl faulován Dobřanský a Nesládek z penalty vyrovnal, za pět minut se pak Čech uvolnil na vápně a ranou k tyči skóre otočil.

Definitivně.

Rozjetý Tatran dál těšil vedení i diváky pěknými góly. Po akci Doláka pustil Kučera šikovně centr na Dobřanského a ten mířil přesně, další spolupráci Doláka s Čechem pak zakončoval Kučera, ale ujala se až dorážka Kutafina. Nakonec nadělili Dolák s Čechem Kučerovi další pozici a tam už se zkušený borec nemýlil.

"Zatímco první půle byla šílená a nešlo nám opravdu nic, po obrátce dobře zapadli do sestavy mladí hráči, hru rozhýbali, začali hrát po stranách a zaslouženě jsme skóre otočili," těšilo sekretáře Tatranu Davida Svobodu.

Tatran Rakovník - Žatec 5:1 (0:1). Branky: Nesládek (PK), Čech, Dobřanský, Kutafin, Kučera - Klinec.

Tatran: Žulevič (46. Kabele) - Borák, Vecka, Neuman, Hradecký - Rothe, Hrobník, Čech, Věchtík - Kučera - Nesládek. Střídali Dolák, Vrána, Dobřanský, Kutafin.

Novostrašecký útočník Patrik Svoboda (vlevo) v souboji s autorem první branky hostů Miroslavem Balounem.
Osmička ve Strašecí. Pěkné akce i totální zkraty. Válel Svoboda
SK Rakovník (v modrém) - výběr Ukrajiny
Rakovničtí uhráli remízu s Vyšehradem. Měli i šance na výhru