Úvod přinesl oťukávání mezi šestnáctkami a první vzrušení přišlo ve 12. minutě, když hostující Mazouch vyslal na domácí branku překvapivou jedovku z 25 metrů. Janda však výborným zákrokem gólu zabránil. O deset minut později zblokovali obránci soupeře Červeného zakončení, míč se dostal ke Schwendtovi, jehož přízemní ránu skvěle zlikvidoval gólman Kuník a Čechova dorážka skončila mimo branku.

A ihned z protiútoku udeřilo na druhé straně. Po pravém křídle utekl Žalda, přesným centrem našel Mazoucha – 0:1. O chvilku později mohlo být hůře, ale hostující Dvořák po kličce Jandovi střílel ve skluzu mimo branku. Ve 33. minutě střílel Sklenka trestný kop, mířil však nad branku. O tři minuty později se hosté po rohovém kopu prosadili podruhé, když hlavou skóroval Kutner.

Neuspěli. Fotbalisté Tatranu Rakovník (v zeleném) v úvodním jarním kole prohráli. Nestačili na Motorlet Praha na jeho stadionu a padli 3:4.
Tatran ztratil skvěle rozehrané utkání, vedl už o dvě branky

Do druhého poločasu nastoupili domácí bez zraněného Schwendta, jehož nahradil Severin a s velkou snahou o smazání dvoubrankového manka. V 51. minutě se po faulu na Hamouze trefil z trestného kopu Sklenka nádherně přes zeď a snížil. Domácí své dvě velké šance nevyužili, a tak přišel v 63. minutě trest. Střelu Mazoucha ještě Janda dokázal vyrazit, na dorážku Žaldy již neměl nárok – 1:3. Záhy přišel další rychlý kontr, faul dvacet metrů od branky a televizní gól od hostujícího Vaňka – 1:4. Zbytek zápasu již nepřinesl žádné branky.

„Do jara jsme vstoupili smolně. Naše útočné snažení v prvním poločase zmařila vodní lázeň na útočné polovině a hosté nás z brejků trestali po našich velkých šancích,“ prohlásil po zápase předseda SK Rakovník Marek Tvrz. „Porážka 1:4 je nepříjemná, ale nepředvedli jsme špatný výkon a nevěšíme hlavy. Porazili jsme se sami špatnou produktivitou. Naopak soupeř vstřelil některé krásné branky, a tak mu blahopřeji ke šťastné výhře,“ dodal předseda.

SK Rakovník – Soběslav 1:4 (0:2)

Branky: 51. Sklenka – 22. Mazouch, 36. Kutner, 64. Žalda, 68. Vaněk. Rozhodčí: Teuber. ŽK: 1:1. Diváci: 70.

SK Rakovník: Janda – J. Krupička, Besta, Duchoň, Razím – Tvrz (75. Kabeš), Sklenka, Hamouz (72. Pucholt), Čech (83. M. Krupička) – Schwendt (46. Severin), J. Červený (88. Holub). (md)

Neuspěli. Fotbalisté Tatranu Rakovník (v zeleném) v úvodním jarním kole prohráli. Nestačili na Motorlet Praha na jeho stadionu a padli 3:4.
Tatran ztratil skvěle rozehrané utkání, vedl už o dvě branky