Postup Středočechů lze označit za zcela zasloužený. Svěřenci trenéra Šmejkala dokázali postavit na hlavu všechny papírové předpoklady, od začátku byli lepším týmem na trávníku a o svém postupu prakticky rozhodli za osmačtyřicet minut.

Senzace se začala rodit už po sedmi minutách, kdy Breda tečoval do karvinské sítě Blechovu ránu z přímého kopu. Než se Karvinští rozkoukali, mohl je ještě více srazit do kolen Průcha, jehož nejprve vychytal Neumann a posléze mu překazilo radost břevno.

Radost v kabině. Pyšely porazily Votice B 11:1. Pěti góly jim k tomu přispěl Miloslav Krámek.
Kanonýr víkendu Krámek: Vždy chci dát co nejvíce branek

Až po pětadvaceti minutách zahrozil na druhé straně domácí Guba, jeho hlavička ale Vliegenovu branku minula. Pak se chopili iniciativy opět hosté z Podblanicka. Fürbacherův únik ještě na poslední chvílí zlikvidoval Neuman.

Čtyři minuty před pauzou byl ale krátký na střelu Vrány, který pronikl do vápna a zamířil přesně k levé tyči. Když navíc po čtyřech minutách od začátku půle druhé vymetl pravou šibenici karvinské branky Blecha, začal postup Vlašimi hraničit s jistotou.

Slezané ale pak zabrali! Už za tři minuty z přímého kopu snížil Haša a o chvíli později se domácí hráči dokonce radovali z kontaktní branky, ale ta nebyla uznána kvůli ofsajdu. Přesto ani ve zbytku zápasu nic nezabalili. Dostávali se do tlaku, ale obrana v čele s brankářem Vliegenem si počínala bezchybně a dotáhla svou misi do úspěšného konce.

V pátek 9. října se o postup do čtvrtého kola MOL Cupu bude snažit i druhý středočeský zástupce v soutěži – prvoligový tým 1. FK Příbram. Ten bude na rozdíl od Vlašimi plnit roli papírového favorita, protože se představí na půdě druholigových Votroků z Hradce Králové. Výkop zápasu je naplánován v 17 hodin.

MFK Karviná - Vlašim 1:3 (0:2). Branky: 52. Haša – 7. Breda, 41. Vrána, 49. Blecha. ŽK: 57. Smrž (KAR), 59. Guba (KAR). Rozhodčí: Vojkovský – Lakomý, Mikeska. Diváci: 826.

MFK Karviná: Neuman – Stropek, Dramé, Holiš (46. Haša) – Janečka (C), Jursa (46. Smrž), Jean Mangabeira, Želizko (46. Ostrák), Hanousek – Guba (75. Kouřil), Vlachovský (46. Mikuš).

FC Sellier & Bellot Vlašim: Vliegen – Kozel, Breda, Štochl (C), Broukal – Průcha, Blecha – Firbacher (73. Diamé), Vrána (87. Ogiomade), Ruml – Dias (67. Zinhasovič).