Hned ve 2. minutě zakombinovali hosté na levé straně a Roušavý nádhernou střelou do levé šibenice otevřel skóre – 0:1. Domácí vyrovnali v 6. minutě Holubem, jemuž servíroval na malé vápno míč Jirásek. Hosty mohl vrátit do vedení Medřický, ale jeho lob skončil těsně vedle. A tak udeřil podruhé Holub, který využil zmatku ve vápně soupeře a prostřelil hradbu těl – 2:1. Hosté marně reklamovali střelcovu ruku.

Druhý poločas patřil vesměs domácím. Nejprve Tvrz využil přihrávku Nováčka – 3:1 a poté zkompletoval hattrick Holub, když využil ideální přihrávku Hamouze – 4:1. Korigovat mohl Žalud, ale Pešek byl na místě. V závěru proměnil nejprve Tvrz penaltu po faulu Hanzla na Deveru – 5:1 a v 83. minutě i on zkompletoval hattrick, když využil zmatků v obraně soupeře – 6:1.

„Naším cílem bylo vítězství a to se povedlo. Získali jsme tři povinné body, po celý zápas jsme byli lepším týmem. V naší hře se ale vyskytovalo až moc nepřesností, zahodili jsme spoustu šancí, což by nás v jiných zápasech mrzelo,“ uvedl po okresním derby domácí gólman Tomáš Pešek. „Zajímalo by mě, jestli hattricku Marka Tvrze lidé v novinách uvěří, já bych to bral jako chybu tisku,“ smál se po zápase rakovnický brankář.

SK Rakovník B – SK Lišany 6:1

Branky: 6., 27. a 67. Holub, 51., 80. a 84. M. Tvrz – 2. Roušavý.
Rozhodčí: Stránský. ŽK: 3:4. Poločas: 2:1. Diváci: 84.
SK Rakovník B: Pešek – Jelínek (46. Hamouz), Fojtík, Čadek, Jirásek – Mareš (78. Pucholt), Gregor, Čech (46. M. Tvrz), Nováček (64. Devera) – Holub (78. Kýzl), Kotaska.
SK Lišany: Z. Řepka – Bagi, Ledvinka, Haifler, Feher – Hanzl, Mutinský, Medřický, Žalud – Paseka, Roušavý (72. L. Řepka).

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Hororový poločas Zavidov ustál a nadále atakuje nejvyšší příčky