Družec – Zavidov 0:2

Před zápase se strhla průtrž mračen a vedoucí týmů řešili s rozhodčím, zda se utkání odehraje. Hosté byli v úvodu aktivnější, Korčák trefil tyč a Krejčí přestřelil branku z malého vápna. Své umění předvedl Kraus, když bravurně zlikvidoval hlavičku Šilhana. Ve 34. minutě byl faulován Korčák a Havel z penalty poslal hosty do vedení. Vyrovnat mohl v závěru půle Šilhan, ale trefil jen břevno.

Ve druhé půli domácí přidali na aktivitě, ale naráželi na obranu soupeře a výborného Krause. Hosté podnikali nepříjemné protiútoky, hrál se fyzicky náročný fotbal s řadou tvrdých, ale férových soubojů. Výsledek pečetil až v poslední minutě Žďánský, když využil brejk po chybě domácího stopera – 0:2.

„Musím všechny kluky včetně lavičky pochválit, všichni žili utkáním a na hřišti odevzdali vše ve prospěch týmu. Bylo to bojovné, tvrdé, ale férové utkání, které mělo až do konce náboj a rozhodla ho naše produktivita a pevné nervy,“ byl spokojený trenér hostujícího mužstva Daniel Devera. „Výborně do zápasu zapadli i rozhodčí, kteří udrželi nastavený metr. Děkuji i našim věrným fanouškům, kteří nám vytvořili domácí prostředí,“ nešetřil chválou kouč Devera.

Branky: 34. Havel (z PK), 90. Žďánský. Rozhodčí: Šíma. ŽK: 1:3. Diváci: 25. Poločas: 0:1.
FC 05 Zavidov: Kraus – Šíma (20. Vitner), Havel, Klouček – Kapoun, Dvořák, Knor (87. Skoupý), Štiller (72. Žďánský), Hanych (80. V. Beneš) – Krejčí (62. Jančařík), Korčák. 

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Nové Strašecí přišlo o výhru těsně před koncem, nakonec má dva body