Vinařice – Lány 2:1

V zápase, který se hrál na hrbolatém těžkém terénu, byli domácí fotbalovější, ale pozorná obrana Lán je do vážnějších situací v úvodu nepouštěla. Až ve 20. minutě musel Javůrek vytáhnout skvělý zákrok. Neuspěl ani na druhé straně Cafourek, který hlavou mířil těsně vedle po centru Petra. Ten byl i u další šance, tentokrát s gólovým zakončením. Přesnou přihrávkou nabil do vápna Balíkovi a ten se v podobných situacích nemýlí – 0:1. Do kabin šli spokojenější hosté.

Druhý poločas nezačal pro Lány nejlépe, když v 56. minutě Dlouhý „angličanem“ vyrovnal. K vedení neměli hosté daleko v 65. minutě, ovšem Balík po další přihrávce Petra nastřelil jen břevno domácí branky. Míč se odrazil k domácím, kteří podnikli bleskurychlý protiútok, po němž využil Mařík zaváhání Buršíka a nedal Javůrkovi šanci – 2:1. Lány nechtěly odjet bez bodů, bojovaly, ale když nedokázal využít svoji velikou šanci v nastavení Buršík, všechny body zůstaly ve Vinařicích.

Hostující trenér Jaroslav Cafourek si po zápase posteskl: „Nechci se vymlouvat na terén, ale odehrát zápas na tak těžkém terénu bez střídání je složité. Bohužel máme úzký kádr, před zápasem nám vypadli oba stopeři, měli jsme problém sestavit obranu a to se muselo projevit. Nepodali jsme dobrý výkon. Bod by pro nás v tomto utkání byl úspěchem.“

Branky: 56. Dlouhý, 66. Mařík- 33. Balík. Rozhodčí: Chládek. ŽK: 2:1. Diváci: 60. Poločas: 0:1.
SK Lány: Javůrek – Tetour, Dudášik, Buršík, Mocsonoky, Dolák, Cafourek, Petr, Matějka, Balík, Reichl. (md)

Ilustrační foto
Okresní derby rozhodla Hájkova branka z penalty