Unhošť – Lišany 5:1

Domácí sice do zápasu doslova vlétli, ale ve 12. minutě vystihl Žalud rozehrávku jejich obrany a poslal Lišany do vedení. To hosty povzbudilo. Jenže Mutinského zastavil sporný ofsajd, když mohl jít sám na bránu, to samé se stalo Pasekovi, který dokonce dosáhl druhého gólu a Roušavý v samostatném úniku pouze vyzkoušel pozornost gólmana. Unhošť, mající výškovou převahu, hrozila především z centrovaných míčů a to se hostům stalo osudným, když po rohu srovnal hlavou Křenek. Ale Lišanští bojovali dál a nepoložila je ani zcela nesmyslně odpískaná penalta ve 44. minutě, ze které otočil vývoj kanonýr Neuberger.

Vyrovnávací gól měl na noze na začátku druhého dějství Žalud, ale tváří v tvář domácímu gólmanovi Šulkovi neuspěl. Definitivní zlom přinesla až situace ze 77. minuty, kdy jinak bezchybně hrající devatenáctiletý stoper Haifler ve snaze hlavou odehrát centr z levé strany nešťastně usměrnil mokrý míč za Řepkova záda. Poté hosté odešli psychicky a soupeř v 85. a 89. ještě z kopaček Křenka a Neubergera upravil na konečných 5:1.

„Jsem naštvaný. Nehráli jsme špatně. Co je platné, když nás domácí hráči i fanoušci chválili, když si vezeme pět branek,“ řekl Jiří Jelínek z hostujícího tábora.

Hostující gólman Zdeněk Řepka k tomu poznamenal: „Myslím si, že to byl od nás celkem slušný zápas. Snažili jsme se hrát v klidu a nemluvit, protože jsme měli informace, jak to tam bývá s rozhodčími. Proto byl hlavní cíl nevykartovat se a pokud možno něco ukázat. Domácí byli velmi hratelný soupeř. Škoda neproměněných či neuznaných branek a odpískané penalty, protože to byl soupeř u kterého jsme mohli brát body.“

Branky: 25. a 85. Křenek, 44. a 89. Neuberger, 77. vlastní Haifler – 12. Žalud. Rozhodčí: Jarolímek. ŽK: 1:0. Diváci: 130. Poločas: 2:1. Lišany: Z. Řepka – Haifler – Ledvinka (67. Bagi), Kindl, Feher – Paseka (87. Karvai), Medřický (60. Šutera), L. Řepka, Mutinský, Žalud – Roušavý (77. M. Chládek). (md)

Ilustrační foto
Lány měly raketový start. To bylo ale vše