Lány – Klobuky 5:2

Hrál se důrazný fotbal, v čemž v úvodu vynikali zejména hosté a domácí si zpočátku nevěděli rady.

Již v 10. minutě využil Vébr chyby v domácí obraně a překonal Javůrka – O:1. O vyrovnání se postaral čtvrt hodiny poté domácí kanonýr Balík, který obešel několik hostujících hráčů a do odkryté branky srovnal. To bylo z prvního poločasu vše.

Hned v úvodu toho druhého našel Putík ideálním pasem Balíka a ten poslal domácí do vedení – 2:1. Hosté zareagovali otevřením hry, což hrálo Lánským do karet. V 62. minutě po rychlém protiútoku zvýšil Matějka na 3:1. Na hřišti to i nadále jiskřilo, bojovalo se o každý metr. Pojistku domácím vystřelil deset minut před koncem Putík, když propálil Maura – 4:1. A v 87. minutě přidal Putík pátou branku svého týmu – 5:1. V poslední minutě utkání využil střídající Veltruský chyby v domácí obraně a zkorigoval výsledek na konečných 5:2.

„Utkání jsme zvládli a za to jsem moc rád. V prvním poločase bylo na hřišti hodně emocí. Ve druhém poločase jsme měli větší chuť do hry, přidali bojovnost a dali do hry srdíčko, což rozhodlo,“ usmíval se po zápase spokojený trenér Lán Jaroslav Cafourek.

Branky: 25. a 47. Balík, 80. a 87. Putík, 62. Matějka – 10. Vébr, 89. Veltruský. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 4:4. ČK: 66. Svoboda (Klobuky). Diváci: 127. Poločas: 1:1.
SK Lány: Javůrek – Buršík, Loskot (63. Cvigár), Cafourek, Tetour – Petr, Matějka, Muller, Putík – Reichl (56. Č. Dolák), Balík (88. Krátký).

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Zavidov splnil povinnost díky Hanychově střeleckému řádění