Lány – Tn. Rakovník 4:2

Úvod patřil hostům, kteří byli častěji na míči a po centru Jelínka měl Lisner velkou šanci, ale hlavou trefil jen Javůrka. To domácí poslal po nedůrazném odkopu hostující obrany do vedení Putík, když prostřelil Kuta – 1:0. Hosté mohli srovnat opět Lisnerem a J. Kučerou, ale oba vychytal Javůrek. Po půlhodině hry vnikl do vápna Balík, jeho přihrávka se dostala k Petrovi a ten zvýšil na 2:0. Ve 37. minutě utekl domácí obraně Vrána a jeho střílený centr si nešťastně srazil do vlastní sítě Švigár – 2:1. Srovnat mohl po Lisnerově přiťuknutí Hora, ale o centimetry minul domácí branku. V závěru poločasu unikl hostům Balík, naservíroval míč Petrovi, ale ten z malého vápna přestřelil prázdnou branku.

Také druhá půle přinesla podobný styl hry. Hosté kombinovali, domácí nadšeně bojovali a po hodině hry navýšili vedení. Balíkovu střelu z trestného kopu nedokázal Kut vytěsnit mimo branku a míč skončil v síti – 3:1. Poté nastřelil Vrábík, který se vysunul na hrot, tyč domácí branky. V 72. minutě utekl hostům Petr a křižnou střelou s pomocí tyče překonal Kuta počtvrté – 4:1. Poté se vytáhl hostující brankář při bombě Balíka, když dokázal míč vyrazit na břevno. V závěru vysunul Vrábík Vránu a ten prostřelil jesličkami Javůrka – 4:2.

„Chtěli jsme hrát důrazně, což, jak jsme čekali, soupeři nevonělo. Chtěli jsme víc vyhrát, kluci bojovali, hráli s nasazením a díky dobré produktivitě zaslouženě vyhráli,“ radoval se z cenného vítězství trenér domácího mužstva Jaroslav Cafourek. „Hrát takhle před týdnem ve Vinařicích, nemohli jsme dostat bůra,“ zamyslel se Cafourek.

„I když jsme v některých fázích zápasu byli fotbalovější, tak jsme se nedokázali vyrovnat s nasazením a nadšením domácích. Vítězství samo nepřijde, jak si někteří mysleli. Domácí byli důraznější v koncovce, byli produktivní a my jsme si tři branky dali vlastně sami,“ hodnotil utkání Václav Eck, trenér rezervy Tatranu Rakovník. „Hráči musí dávat fotbalu víc, jinak se nikam neposunou. Dostali jsme zaslouženou lekci.“

Branky: 30. a 72. Petr, 13. Putík, 61. Balík – 37. vlastní Švigár, 80. Vrána. Rozhodčí: Němeček. ŽK: 1:0. Diváci: 60. Poločas: 2:1.
SK Lány: Javůrek – Loskot, Mušálek, Švigár (54. Krátký), Tetour – Petr, Matějka, Č. Dolák (74. Mocsonoky), Buršík – Putík, Balík.
Tatran Rakovník B: Kut – M. Kučera, Vrábík, Zaspal, J. Kučera (74. Vojtek) – Černý – Jelínek (61. Makram), Lisner, O. Vávra, Hora (61. Chytrý) – Vrána.

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
SK Rakovník svoji sérii porážek neutnul, doma padl