Zavidov – Hostouň B 3:2

Od úvodu se hrál parádní fotbal. První šanci připravil Štiller pro Knora, ale jeho ránu z šestnáctky hosté srazili na roh. Po něm nebezpečně zakončoval Vitner, ale to bylo pro domácí na nějakou dobu vše. Hosté přebrali iniciativu a začali domácím zatápět. Vegrichtovu střelu parádně zneškodnil Kraus, ale po špatné rozehrávce domácích inkasoval z kopačky Fábryho – 0:1. Inkasovaná branka domácí nepoložila, naopak vyrovnali hru v poli. Ve 35. minutě srovnali i skóre, když se trefil Kapoun.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí a v 56. minutě se díky Korčákovi dostali do vedení. Domácí nadále tlačili a dostávali se do šancí. Jenže neuspěl ani ve dvou pokusech Žďánský, ani v tutovce Korčák, kterého na zadní tyči našel Žďánský. Hosté přežili tlak domácích a postupně přebírali iniciativu. V 68. minutě fauloval Vitner Bureše a hosté mohli z penalty srovnat. Jenže Kraus Motlíkův pokus zlikvidoval. Ani to hosty nezlomilo. V 73. minutě již zvedali ruce po parádním voleji Michalce, ale Kraus se zaskvěl dalším parádním zákrokem. O čtyři minuty později již bylo vyrovnáno. Vegricht vystihl Kapounův odkop, obešel i Krause a trefil odkrytou branku – 2:2. Hosté se i nadále hnali za vítězstvím, domácí bránili a spoléhali na rychlé brejky. Rozhodnutí přinesla 86. minuta, kdy Štiller po ojedinělém rohu našel Kloučka a ten rozjásal domácí fanoušky – 3:2.

„Zápas nám nastavil skutečné zrcadlo naší výkonnosti. Soupeř hrál v rychlosti, s čímž jsme měli dvacet minut velký problém. Postupně jsme se otrkali a vyrovnali jak hru tak stav utkání. Začátek druhé půle byl v naší režii a je jen škoda zahozených šancí, které nás mohly následně mrzet. Ač po vyrovnání byli hosté v euforii a mnohem lepší, kluci dřeli jako tým a byli odměněni vítěznou brankou. Takže mi nezbývá než chválit za bojovnost, týmovost a vnímavost. Děkuji soupeři za super férový zápas, který měl vše a musel diváky bavit. Dále děkuji rozhodčím za zvládnutí tohoto utkání a to byla proti nám nařízena penalta,“ uvedl kouč domácích Daniel Devera.

Branky: 35. Kapoun, 56. Korčák, 86. Klouček – 11. Fábry, 77. Vegricht. Rozhodčí: Garaja. ŽK: 1:4. Diváci: 120. Poločas: 1:1.
Zavidov: Kraus – Havel (78. Beneš), Vitner, Kapoun, Hvězda – Hanych (65. Jančařík), Klouček, Štiller, Knor (65. Krejčí) – Žďánský, Korčák.

Miloslav Doležal

Oprášil kopačky. Michal Rohla (vlevo) nastoupil po několikaleté pauze. Na snímku je s gólmanem Tomášem Peškem
Rohla nazul kopačky po několika letech