Strašecí se podzim absolutně nevyvedl. Získalo jen osm bodů, je jasně poslední a případná záchrana se nejeví reálně. Už proto, že ze soutěže může padat klidně sedm mužstev. Z tohoto pohledu se zdá, že ještě větší motivaci budou mít hosté z Tuchlovic, kteří mají bodů dvacet. Není to vůbec komfortní zisk, ale naděje dává slušné.

Hosty uklidňuje, že udrželi některé svoje opory. Hlavně Srby Miškoviče a Tomič, kteří byli na zkoušce v Brozanech (ČFL). Tomič z pozice stopera řídil na podzim obranu červených, Miškovič zase dával góly. Stihl jich 14 a jen velimský Jícha (18) a poříčský Trpišovský (15) byli o něco lepší. „Abych pravdu řekl, tak se mi dost ulevilo, že se oba vrátili,“ přiznal šéf klubu Josef Bešta, který sehnal také brankáře ze Žatce a hlavně přivedl nového trenéra Martina Nového, který nenadále skončil v Libušíně.

To domácí bubáci, jak se Strašeckým přezdívá, po odchodu Martina Kaválka do Libušína kanonýra vyloženě postrádají, vždyť v patnácti duelech podzimu dali pouhých 14 (!) gólů. A soudě podle přípravy s o dvě soutěže hrajícím Zavidovem (2:4, Korčák jim dal tři branky), ho pořád ještě nenašli.

Strašecké opustil v zimě brankář Kleinmond (Lhota), ze sousedního Rynholce ale přivedli zkušeného Jakuba Haužvice. Tým koučů Jána Ducára a Jana Mrázka každopádně čeká těžké jaro, ale dobře ví, že Tuchlovicím může tradiční strašeckou bojovností zápas pěkně znepříjemnit.

Už proto by sobotní derbíčko pod Karlovarkou mohlo být zajímavé.

Petr Tenkrát // Kladno - Karlovy Vary 2:5, přípravné utkání, 2. 8. 2016
Jak to vidí hvězdy minulosti? Kysela věří Litvínovu, Tenkrát Kladnu
Kladno (v bílém) podlehlo v důležitém duelu Litvínovu 3:5.
Ruská ruleta. Litvínov a Kladno bojují o všechno
Ilustrační foto.
Kam na fotbal na Kladensku