Úvodní debakl s Vinařicemi vylekal vedení fotbalových Klobuk natolik, že hned v neděli po utkání přemluvilo k návratu na trenérskou židli Miroslava Sojku, úspěšného v loňské nedohrané sezoně. Úkol zní jasně, udržet B třídu.

„Stihl jsem za týden s týmem tři tréninky a udělal jsem několik radikálních změn v rozestavení i sestavě. Do zápasu jsme šli s cílem hlavně podruhé neprohrát,“ objasnil trenér.

To hostující Daniel Devera byl pochopitelně v jiné náladě. Jeho tým sázející na ofenzivní fotbálek se bez Korčáka na hrotu trápil. Měl sice první dva náznaky šancí, ale Ždánský ani Hanych neuspěli a místo toho začali trefovat vingle domácí.

Nauš se prosadil ze stoje ranou o břevno (30.) a tečovaná pumelice O. Vébra zapadla přímo pod víko (70.). Mimo toho nastřelil Svoboda polonůžkami břevno a domácí trestňák skončil na tyči.

Hosté se zkoušeli dostat do zápasu ve druhém poločase. Hanych dokonce snížil, ale těsně po hvizdu rozhodčího, který přerušil hru kvůli střetu dvou hráčů hlavami. „To nás mohlo nakopnout, ale bohužel. Domácím vyšla taktika dlouhých míčů a přímočaré jednoduché hry,“ dodal zklamaný Daniel Devera.

Shrnuto: výhra fotbalových Klobuk byla překvapivá, ale zasloužená.

Klobuky – Zavidov 2:0 (1:0). Branky: 30. Nauš, 70. O. Vébr. Rozhodčí: Šesták. Diváků: 60.

Zavidov: Kraus – Dvořák, Havel, Vitner, Hvězda – Neviďal (58. Štiler), Klouček, Devera (65. Šíma), Hanych – Krejčí (58. Knor), Ždánský.

ČFL: SK Rakovník  (ve žlutém) - Viktoria Plzeň B 1:3
Kanonýr Červený nabízí Rakovníku věrnost i góly