Na Lubnou by málokdo vsadil zlámanou grešli, protože nastoupila jen s jedenácti hráči a do boje musel i trenér Milan Polák. Na stoperu ale Brabce nachystal, horší byla absence hlavního tahouna ofenzivy Varyše. Ten minule mohl v Klobukách rozhodnout v 90. minutě, ale nedal a ještě se zranil… „Přesto jsem klukům vtloukal do hlav, že to nesmíme předem zabalit, že budeme bojovat, bránit a třeba máme šanci,“ řekl Deníku Milan Polák.

Jeho parta skutečně bránila skvěle, když už mělo Slaný šanci, tak šla vedle, nebo famózně zasáhl Herink.. Slaný jakoby dostihla karma za minulý týden, kdy uteklo hrobníkovi z lopaty s Jedomělicemi. Tým nebyl schopen dát gól a trest přišel v závěru. Koch ještě z trestňáku těsně minul, ale v 86. minutě Kříž vysunul Baštipána, tomu ještě nechtěně míč zastavil stoper hostů a domácí sniper nezaváhal – 1:0. „Pak už byla euforie, dokázali jsme vyhrát všem předpokladům navzdory. Kluci podali všichni skvělý výkon, bojovali, soupeře jsme většinou nechali chodit jen k vápnu. Vyzdvihnu Herinka v bráně a Andrta vobraně. Jardu „Kužela“ Bařtipána vepředu. Jak to dostal, tak to trefil,“ usmál se šťastný Milan Polák.

Třetí kolo divize B: Tatran Rakovník (v zeleném) - Březová 1:4. Kingsley Omovie
Hořký konec Tatranu a osmá porážka v řadě

LÁNY SAHAJÍ PO ČELU!

Nejlepším týmem Rakovnicka jsou aktuálně Lány, které poskočily po výhře nad Klobuky 5:1 na pátou pozici. A kdyby minulý týden zbytečně neprohrály v Přítočně, byly by v čele! S Klobuky se Lánští trápili půl hodiny, kdy dokonce hrající trenér hostů, téměř padesátiletý Jiří Čížek vyrovnal a odpověděl na vedoucí zásah Buršíka. Ale rychle po vyrovnání se prosadil Reichl, a když se po pauze prosadil i Slezák, bylo rozhodnuto. Skóre ještě vylepšili Putík a opět Reichl.

Teď čeká Lány zápas pravdy, jedou do Slaného.

Mšec klesá ke dnu, na Braškově v souboji týmů bez výhry tahala za kratší konec. Domácí se dvěma posilami z Kladna B (dříve Unhoště) Korpou a Šimáčkem vyhráli 2:0, právě Korpa dal vítěznou branku.