Nelahozeves – SK Rakovník B 3:1

Začátek utkání byl o patnáct minut opožděn, protože hosté čekali na příjezd dorostenců, kteří hráli dopoledne své utkání v Jablonci. A úvod tradičně patřil soupeři. Již v 5. minutě Kučera hlavou doklepl míč na zadní tyči do opuštěné branky a o dvě minuty později Křtěnův trestný kop zapadl k zadní tyči, aniž by jej někdo tečoval – 2:0. Po čtvrthodině hry snížil Mates, když jeho střelu ze dvaceti metrů Zavadil neudržel a míč skončil v síti – 2:1. Domácí měli míč častěji na kopačkách, pokoušeli se o střelbu, ale veškerá jejich snaha končila v rukavicích Peška, či na obětavě bránících hráčích rakovnické rezervy.

Hned ve 48. minutě prolétl další míč na zadní tyč a tam jej Janovský poslal placírkou s pomocí břevna do sítě – 3:1. Poté se hra zklidnila, domácí nadále tlačili, ale koncovka vázla. Král sám před Peškem mířil mimo branku a v závěru Pešek ve spolupráci s Kotaskou vyřešili i únik dvou domácích hráčů. Přes bojovný výkon odjíždějí hosté s porážkou.

„Musíme tradičně poděkovat dorostencům a také M. Rohlovi, který nazul kopačky po několika letech, že nás v tom nenechali. Hráli jsme to, na co momentálně máme, opět jsme nezachytili začátek a jelikož jsme dopředu skoro nuloví, tak jsme prohráli,“ povzdechl si brankář rezervy SK Rakovník Tomáš Pešek. „Vyzdvihl bych výkon Vydry, který odehrál na stoperu výborné utkání,“ dodal gólman poražených.

Branky: 5. Kučera, 7. Křtěn, 48. Janovský – 15. Mates. Rozhodčí: Polák. Bez karet. Diváci: 50. Poločas: 2:1.
SK Rakovník B: Pešek – Mates, Vydra,Pelc, T. Kotaska – Rohla (82. Itner) – Srnec, Devera (74. Mašek), Jirásek, Š. Procházka (65. Holý) – Mareš.

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Nadšení a bojovnost Lán slavily v derby úspěch. Fotbalovost Tatranu nestačila