Hosté, hrající ještě na jaře ČFL, byli od začátku častěji na míči, ale domácí jim nedali nic zadarmo. V první šanci selhal v 17. minutě hostující kapitán D. Miškovský. Chvíli poté na poslední chvíli zblokoval na roh šanci R. Miškovského Titlbach. Hosté se dočkali ve 31. minutě, když se trefil Klain. Vzápětí mohl po parádní přihrávce L. Mrázka srovnat Holub, ale na Bartoše nevyzrál. Ve 38. minutě se po kombinaci zleva prosadil R. Miškovský a zvýšil – 0:2. Chvíli nato Holub sice skóroval, ale pro ofsajd branka neplatila. V 50. minutě nastřelili hosté břevno a nadále byli aktivnějším celkem.

„Dobrovice mají silný tým, podle mého divizní. Kvalita byla na straně soupeře, ale já jsem pyšný na kluky, jak to odmakali. Nechybí zápal pro hru ani bojovnost, jen potřebujeme zlepšit kvalitní koncovku. Přístup celého týmu v tréninku je skvělý, věřím, že se to brzy projeví i na výsledcích,“ řekl k utkání hrající asistent Nového Strašecí Jan Mrázek.

Nové Strašecí – Dobrovice 0:2

Branky: 31. Klain, 38. R. Miškovský. Rozhodčí: Trumpus. ŽK: 2:1. Diváci: 123. Poločas: 0:2.
Nové Strašecí: Kleinmond – Mžourek, Bláha (78. Libecajt), Elsnic, Titlbach – Bejbl (74. Ducár), Hartman (74. Jánský), L. Mrázek, Zíb – Holub (52. J. Mrázek), M. Krupička.

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Junek byl u všeho. Dvě branky dal sám, na třetí přihrál