„Po pár prvních minutách jsem myslel, že půjdu domů. Naštěstí jsme brzo vývoj otočili, ale záhy opět o vedení přišli. V kabině jsme si o poločase řekli, že musíme hrát uprostřed obrany jinak a to se povedlo. Dali jsme i vítěznou branku a v závěru výhru pojistili. Klukům děkuji a jedeme dál,“ řekl po zápase trenér domácích Zdeněk Weis.

Kdo přišel na zápas o chvilku později, přišel o gólové dostihy. První šanci ještě ve 3. minutě zahodil Nováček, když hlavičkoval těsně mimo branku. Pak se ale s góly doslova roztrhl pytel. Hosté po dvou únicích Žahoura vedli v 6. minutě 2:0. Ve 13. minutě po souboji Kýzla s hostujícím gólmanem následovala penalta, z níž sám Kýzl snížil na 1:2.

O dvě minuty později dorážel povedenou akci domácích do sítě Mates a vyrovnal. A v 17. minutě bylo ještě veseleji, když Kýzl běžel sám na gólmana a poslal domácí do vedení. Jenže radost trvala jen minutu, když se ve vápně domácích prosadil důrazem Žahour a vyrovnal. Poté se hra uklidnila a k vidění byly spíše střelecké pokusy ze střední vzdálenosti.

První šanci ve druhé půli měli v 55. minutě hosté, ale Žahour si v rozhodující chvíli míč ukopl a mladíček v domácí brance Týče byl u něho byl. Střelecké pokusy Kýzla a Weise mířily do středu branky. Rozhodnutí tak přinesla 71. minuta. Agilní Nováček vyvezl míč z vlastní poloviny, nahrál Marešovi, na jeho centr si vyskočil Kýzl a hlavou do protipohybu gólmana poslal domácí do vedení - 4:3.

Hosté se dostali do šance v 84. minutě, ale slabá střela Volgnera letěla mimo branku. A tak v 90. minutě výborně hrající Nováček vysunul Kýzla, jehož střelu gólman sice vyrazil, ale nešťastně do nohou vracejícího se Čablíka, který si vstřelil vlastní branku.

Domácí tak i v desátém zápase berou tři body a v čele soutěže mají šestibodový náskok před druhým Zavidovem.

SK Rakovník B – Slaný B 5:3

Branky: 13. (z PK), 17. a 71. Kýzl, 15. Mates, 90. vlastní Čablík – 4., 6. a 18. Žahour. Rozhodčí: Divilek. ŽK: 2:3. Diváci: 60. Poločas: 3:3.

SK Rakovník B: Týče - Mates, Fojtík, Spal (57. Faigl), Šindler (72. Jirásek), Kýzl, Mareš, Titlbach, Weis, Nováček, Mates.

Miloslav Doležal

Ilustrační foto.
Nechyběla bojovnost a nasazení, to na Admiru ale nemohlo stačit
Fotbalová divize, skupina B: Sokol Houstoň - Tatran Rakovník 5:1.
Tatran dostal od lídra bůra, Hájek se trefil čtyřikrát