Zápas nezačal pro domácí vůbec dobře. Velikou šanci hlavičkujícího Mareše ze 4. minuty přečkali, ale v 10. minutě musel po faulu na unikajícího Vimra do sprch předčasně Kapek.

Hosté měli neustále míč pod kontrolou a ve 34. minutě se díky hlavičce Hořejšího dostali do vedení. Domácí mohli ve 45. minutě vyrovnat, ale Hartman poslal svoji dorážku z deseti metrů vysoko nad branku.

Ilustrační foto
Zach nakopl mužstvo k vítězství

Druhý poločas byl i přes oslabení domácích vyrovnanější. První šanci ovšem zazdil hostující Hořejší, který v 50. minutě netrefil branku z malého vápna. V 67. Kaválek vysunul Svobodu, jeho křižnou střelu gólman vyrazil, ale Trégr byl u míče první a dorazil jej do sítě – 1:1. Hosté si v závěru vytvořili tři veliké šance, ale jednou mířil Hořejší hlavou mimo a poté předvedl dva fantastické zákroky domácí Klíma.

Utkání tak dospělo k pokutovým kopům. I zde se zaskvěl domácí gólman, když chytil pokusy Galbavého a Volgnera. Jelikož Novostrašečtí Trnka, Erba, Elsnic a Ducár uspěli, připsali si domácí dva velmi cenné a důležité body.

„Celý týden jsme se na zápas připravovali a vše se nám zhroutilo po vyloučení Kapka. Hosté poté dominovali na míči a dostali se do vedení. Druhá půle byla vyrovnanější, my vyrovnali a v závěru nás podržel gólman. Konečně jsme uspěli i na penalty a bereme dva body,“ řekl po zápase trenér a střelec rozhodující penalty Nového Strašecí Ján Ducár.

Nové Strašecí – Slaný 1:1, PK 4:3

Branky: 67. Trégr, rozh. pk Ducár – 34. Hořejší.
Rozhodčí: Zoufalý. ŽK: 3:3. ČK: 10. Kapek (Nové Strašecí). Diváci: 107. Poločas: 0:1.
Nové Strašecí: Klíma – Kapek, Elsnic, Pařízek, Erba – Beneš (63. Svoboda), L. Mrázek (89. Ducár), Trnka, Bláha (46. Trégr) – Kaválek, Hartman.

Miloslav Doležal

Ilustrační foto
Zach nakopl mužstvo k vítězství