Zavidov – SK Rakovník B 0:2

Úvodní desetiminutovka okresního derby nabídla velké množství nepřesností a nepříliš pohledný fotbal. Hosté postupem času drželi míč častěji na svých kopačkách, ale nebezpeční byli hlavně domácí. Ve 14. minutě unikl po křídle Korčák, nahrál pod sebe Dvořákovi a ten jen těsně minul branku. O chvilku později chyboval při rozehrávce Kudrna, míče se zmocnil Ždánský, ale jeho pohotový lob skončil těsně vedle opuštěné branky. Zbytek poločasu byl soubojem domácích hráčů s hostujícím gólmanem. Nejprve ve 32. minutě Kudrna zlikvidoval samostatný únik Korčáka a poté i dorážku stejného hráče. Dvě minuty na to vybojoval míč Koch, poradil si se dvěma hostujícími obránci a pohořel až na výborném Kudrnovi, který předvedl další famózní zákrok.

Úvod druhé půle patřil opět domácím, ale na Kudrnu si nepřišel v další šanci ani kanonýr Korčák. Po hodině hry se diváci konečně dočkali branky. Pro většinu z nich se bohužel trefili hosté. Weis poslal do vápna domácích trestný kop tak šikovně, že jej nikdo z hráčů nezasáhl a míč propadl za záda Krause – 0:1. O pět minut později zahrál Koch na zemi rukou ve vlastním pokutovém území a z následující penalty Holub navýšil vedení hostů. Domácí ve snaze o zkorigování výsledku vrhli všechny síly do útoku, vytvořili si několik velkých šancí, ale branku nedokázali vstřelit ani Čech mladší ani Korčák či Polák. Všechny body tak putují do Rakovníka.

„Jsem zklamán z výsledku,“ ulevil si Bedřich Koch, trenér domácích. „Za výkon musím kluky pochválit, ale koncovka byla v našem podání trestuhodná. Měli jsme spoustu šancí, a kdybychom hráli dva dny, tak gól nedáme. Soupeř pořádně nevystřelil na branku, a přesto si připsal šťastné vítězství,“ uvedl zavidovský kouč.

Jeho protějšek mohl být o mnoho spokojenější. „Z pohledu Zavidova to bylo smolné utkání, protože neproměnil několik vyložených šancí. V prvním poločase nás výrazně podržel Michal Kudrna. Po hodině hry jsme vstřelili šťastný gól a díky bojovnosti a nasazení jsme vyválčili tři body venku a to se počítá,“ radoval se hostující trenér Zdeněk Weis.

Branky: 61. Weis, 66. Holub (z PK). Rozhodčí: Polák. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

Zavidov: A. Kraus – L. Kapoun, Polák, Hornof, Hvězda – D. Štiller, Koch, Dvořák, Žďánský (80. Knor) – Denk (61. P. Čech ml.), Korčák.

SK Rakovník B: Kudrna – Mates, Kýzl, Faigl, Titlbach – Gregor, Weis (82. Plaček), J. Čech, Nováček (90. Jelínek) – Jirásek (44. Žihla), Holub. (md)

Ilustrační foto
Lišanský kouč Jelínek byl pořádně naštvaný