Byť byli hosté ze Zavidova na Tatranu favoritem, zvolili taktiku, kterou umí nejlépe: pevně bránili a čekali na svoje smrtící brejky. Díky tomu jsou v B třídě dlouhodobě nejlepším mužstvem a díky tomu uhráli i tohle derby. Tatran sice držel míč častěji, ale hned první vážnější chybu zaplatil gólem. Po straně utekl Neveďal, předal Ždánskému, který poslal ránu do břevna, ale dorážející Jelínek vše dorážkou vycizeloval – 0:1.

Ideální možnost k vyrovnání měl domácí veterán Vrábík, který kopal po ruce Hory pokutový kop, jenže trefil břevno a místo toho těsně před pauzou utekli hosté díky aktivnímu Neveďalovi na 0:2. To byl první zlom v zápase, ale domácí se ještě nevzdávali.

Po přestávce se do soupeře zakousli, přežili dvě možnosti Ždánského a sami měli šance. Proměnili však jedinou Horou (67.) a následující minuty definitivně rozhodly. Tatran povzbuzený gólem sahal po vyrovnání, ale už neuspěl a místo toho po vlastní standardce pustil hosty do dalšího brejku, z něhož Ždánský třetím gólem položil soka na lopatky. Závěr zápasu pak kanonýr Zavidova pojal jako One Man Show a dovršil čistý hattrick. Stačilo mu na něj pouhých 12 minut.

Pátý gól přitom padl po Vitnerem neproměněné penaltě, která byla nařízena za faul na Žďánského. Rozhodčí, ač se hosté hodně zlobili, udělil domácímu Lisnerovi za rozhodnutého stavu ciotlivě jen žlutou kartu. K odraženému míči se dostal Jančařík, nabil Žďánskému a ten dovršil stav na 5:1.

Domácí sekretář David Svoboda mínil, že jeho tým prohrál trochu zbytečně. Litoval hlavně zahozené penalty a také chvíle, kdy tým kouče Ecka snížil na 1:2 a pak měl velký tlak. "Bohužel z naší vlastní standardky se soupeř dostal do brejku a ty ovládá výborně," uznal Svoboda.

Hostující Daniel Devera litoval brzkého zranění Hájka, které podle něj zapříčinil pozdní start utkání (řešilo se, na jakém hřišti se bude hrát).  "Celkově si ale výhry hodně vážíme, odbojovali jsme to. Pro domácí to byl krutý výsledek, nám pomohly v kritických chvílích po snížení výborně vyřešené brejkové situace," řekl trenér Zavidova. 

Tatran Rakovník B – Zavidov 1:5 (0:2). Branky: 67. Hora - 13. Jelínek, 44. Neveďal, 73., 80. a 85. Žďánský. Rozhodčí: P. Beneš. Diváků: 50.

Tatran B: A. Beneš – Fiška, J. Kučera, Kollár, Lisner, Dobřanský, J. Beneš, Hora, Hájek (4. Toráč), Zaspal, Vrábík.

Zavidov: Kraus – Korčák, Vitner, Kapoun, Hanych (66. Knor), Neveďal (66. Jančařík), Ždánský, Štiller (80. Kadar), Devera, Havel, Jelínek.


Načítám tabulku ...
Magnet I. B třídy na Rakovnicku: Zavidov (v modrobílém) ukázal zkušenosti i kvalitu, Lubná odjela s nepořízenou - 6:2.
FOTO: Dvě penalty pro Lubnou. Derby ale patří jasně Zavidovu