Brzký konec Zdeňka Krajla vysvětlil Ondřej Knobloch, který má sekci STK v gesci: „Moc si vážíme toho, že Zdeněk Krajl přijal naši nabídku stát se členem a později i předsedou nově složené komise STK. Společně s ostatními členy komise jsme připravovali nastavení týmů do krajských soutěží, sestavení termínové listiny a vše další, co prvotně komise musí před sezonou udělat. Komise se nyní bude snažit o zásadní změnu nastavení především mládežnických soutěží ve spolupráci s komisí mládeže, a to již v RMS 2021/2022. Nyní jsme však povinni dodržet pravidla z nedohraného loňského ročníku tak, jak byla nastavena doposud. Nové vedení SKFS chce posunout mládežnické soutěže zpět do kvality zápasů, rozumnému množství týmů v kategoriích a standartního postupového systému, jak tomu je v jiných krajích. V tomto jsme se s pane Krajlem shodovali, jen zásadní rozpor byl v pohledu na dobu zavedení těchto změn.“

Výkonný výbor SKFS se po dlouhé diskusi rozhodl ponechat sezonu 2021/2022 v nastaveném režimu, aby měly kluby dostatečný prostor připravit své týmy na nové soutěžní nastavení kategorií. „Nové nastavení zavedeme od sezony 2022/2023. Toto rozhodnutí VV SKFS nechtěl pan Krajl akceptovat a rozhodl se svou funkci předsedy a člena komise STK opustit. Přesto mu chci za VV SKFS poděkovat za odvedenou práci,“ vzkázal Knobloch.

STK tedy nově povede pětačtyřicetiletý bývalý fotbalista a nyní funkcionář a trenér Zavidova z Rakovnicka Daniel Devera. „Původně jsem se chtěl angažovat již před volbami do OFS, vše jsem ale musel nakonec upozadit kvůli pracovnímu vzdělávání. Nabídka od Ondřeje Knoblocha zapojit se do nově tvořené STK SKFS byla správně načasovaná a přišla v době, kdy jsem měl již dostudováno, a proto jsem ji rád přijal. Byl jsem kritik a chtěl jsem přejít od slov k činům,“ prohlásil.

Nová funkce je pro Deveru výzvou. „Věřím, že v týmu STK je dost zkušených lidí, s jejichž podporou a díky společné týmové práci, povedu STK dobře. Naším prvotním cílem je obsazení všech soutěží včetně mládežnických a jejich rozlosování do nového ročníku. Dále chceme připravit restrukturalizaci mládežnických soutěží od sezony 2022/2023,“ nastínil nejbližší kroky středočeské STK Devera.

Rozlosování všech krajských soutěží dospělých i mládeže bude před následným aktivem, který je 20. července, zveřejněno týden dopředu, tedy v úterý 13. července večer na webu skfs.cz a úřední desce.