„Prvně jsme o uspořádání sbírky pro Zdeňka přemýšleli, když jsme si četli jeho příběh na webu pribehylidi.cz. Rozhodli jsme se, že při dalším domácím zápase uděláme soukromou sbírku v kabině. Tu jsme nakonec ještě rozšířili o dobrovolné vstupné, které šlo celé také jemu,“ řekl hráč Libice Tomáš Zdražil.

Podle něj se Libičtí snažili, aby se o sbírce dozvědělo co nejvíce lidí. Poslali pozvánky na Facebook, vylepili plakáty v Libici a okolí. Celkově se podařilo vybrat 19 tisíc. Což je pěkná suma, i když na samotný zápas nepřišlo tolik lidí, kolik fotbalisté čekali.

„Sám Zdeněk nakonec nemohl kvůli jeho zdravotnímu stavu dorazit. Vybranou částku mu předáme osobně a doufáme, že mu pomůže. Do sbírky přispěl i klub soupeře,“ dodal Zdražil.

Libice za sebou měla čtyři nepovedené zápasy, proto chtěla zlou šňůru utnout. I vzhledem k pořádané sbírce byli hráči připraveni nechat na hřišti vše a konečně si dojít pro tři body. Nakonec se to po výsledku 4:0 povedlo. „Pro nás to byl hodně důležitý zápas,“ ulevil si Zdražil a za celý klub poděkoval všem fanouškům. „Za to, že přišli a pomohli nám podpořit sbírku pro Zdeňka Šafránka,“ dodal Tomáš Zdražil.

COERVER® COACHING v Poděbradech
Coerver vyzkoušeli zatím trenéři na Nymbursku. Přibudou i další?
Ilustrační foto.
Návrat Army domů osladily tři body. Ústí porazilo Vítkovice 2:1

Markéta Stiborová