Mšecké Žehrovice v čele, soupeři o jejich kvalitách nepochybují

Vedoucí celek si po vyrovnaném průběhu vypracoval dokonce šestibodový náskok na druhou Lužnou, která v závěru překvapivě klopýtla. O pouhé dva body stíhá Spartu další nově příchozí účastník z Janova.

Mšecké Žehrovice jsou s podzimní částí nadmíru spokojené. „Kdyby mi někdo řekl před soutěží, jak bude vypadat tabulka po posledním podzimním zápase, tak bych ho považoval za blázna. Popravdě, já osobně počítal s druhou polovinou tabulky,“ poodkryl své letní představy o průběhu v nejvyšší okresní fotbalové soutěži Ondřej Zázvorka.

Posila ze Mšece uvažovala reálně, vždyť teprve vloni Žehrovice postoupily ze III. třídy.

Lídr okresního přeboru ztratil pouze remízami se Zavidovem a Janovem, kde vždy musel dotahovat. „Zavidovská rezerva byla naším prvním soupeře a zvládli jsme vyrovnat ze stavu 0:2. Troufám si říct, že nás tento zápas nastartoval do spanilé jízdy. Naopak s Janovem jsme se znali a oba týmy vsadily na zabezpečenou obranu,“ popsal průběh smírných utkání Zázvorka, který zpětně vítá bod z Janova, kde se obecně soupeřům bodovat nedaří.

Jedinou kaňkou Mšeckých Žehrovic, jenž na podzim nepoznaly přemožitele, je prohra v semifinále okresního poháru v Lišanech. „S odstupem času asi nemůžu souhlasit se slovem ´zklamání´, protože to by byl podzim až moc růžový. Postoupit jsme samozřejmě chtěli, ale Lišany nás jednoznačně přehrály a zaslouženě vyhrály. Snad si po finále budu moct říct, že jsme vypadli s vítězem poháru,“ favorizuje Zázvorka Lišany proti Pavlíkovu.

„Pro jarní část nemůžeme mít jiný cíl než být na pozici, na které se aktuálně nacházíme. A to už jak pro nás pro hráče, tak vedení klubu a v neposlední řadě fanoušky, kteří nás celý podzim podporovali v hojném počtu. Od prosince se budeme scházet jednou týdně v hale, kde bude fotbálek. Fyzický dril začne v lednu a v druhé polovině února je naplánováno soustředění,“ poodkryl plány zimní přípravy žehrovický Zázvorka.

Kanonýr Deníku - ilustrační foto
Střelečtí králové podzimu na Rakovnicku: kdo zazářil a kdo vybouchl?

Prohru v magnetu podzimu bere Lužná sportovně

Jedním z aspirantů na vítěze okresního přeboru je vzhledem k posledním rokům Sparta Lužná. Dlouho se držela na čele tabulky, avšak chleba se lámal právě ve Mšeckých Žehrovicích. „Bohužel zápas se nám moc nepovedl. Domácí na nás byli dobře připraveni a prakticky nás k ničemu nepustili. Měli to jednoznačně v režii. Tým Žehrovic má velkou kvalitu, dobře před sezónou dobře posílil a není náhoda, že ani jednou neprohrál,“ sportovně hodnotí vedoucí celek podzimu Radek Šnajdr.

Lužná vstupovala do nového ročníku s přáním být v horní polovině tabulky. „Náš cíl je splněn a s druhým místem jsme nadmíru spokojeni. Povedly se nám kvalitní přestupy, Antonín Chrástek a David Vejvoda vyztužili obrannou řadu. Třetí posilou byl Luboš Havlíček, kterého bohužel zastavilo zranění.

Sparta překvapivě ztratila s Kněževsí a Řevničovem. „Kněževes přijela s defenzivní taktikou a bylo složité se přes ně dostávat. Když už jsme dali gól, tak bohužel nebyl pro ofsajd uznán. V Řevničově jsme po chybách prohospodařili první poločas. Naštěstí v druhém se nám podařilo vyrovnat, kdy jsme domácí v posledních 25 minutách jasně přehrávali,“ poodkryl Šnajdr hlavní důvody nezdařilých zápasů podzimu.

„Zimní příprava by měla začít v lednu a v únoru bychom měli společně s mladším dorostem vyrazit na soustředění. Jsme skvělá parta i s mladými puškami, tak byla jasná volba udělat soustředění dohromady,“ vysvětluje Radek Šnajdr, že společné soustředění se „upeklo“ na klubové dokopné.

Janovští nepochopili jenom Olešnou

Druhým nováčkem, který okupuje přední příčky tabulky je bronzový Janov. „S umístěním jsme určitě spokojeni, naše cíle před sezonou bylo hrát do šestého místa. Škoda zápasů, ve kterých jsme ztratili vedení až v závěru, pak mohlo být umístění ještě lepší,“ úvodem poukázal Jakub Kail na zbytečné ztráty bodů.

Janov zahájil novou sezónu ve vyšší soutěži prohrou. „Jesenice je doma velmi silná, obzvláště proti týmům, co jsou zvyklé na malé hřiště. Domácí byli lepší na balónu, my naopak měli více šancí, avšak zaúřadovala nervozita v zakončení,“ přiblížil první utkání Kail.

Poté Janov zahájil šňůru výher, kterou utnuly až Žehrovice. Perfektní výkon Janov podal se Senomaty a Lužnou, naopak doteď si Kail nedokáže vysvětlit, co se dělo na Olešné. „Byli jsme v nejsilnější sestavě, zatímco domácí v úplně slepené, ale nedokázali jsme proměnit žádnou šanci. Nechybělo moc a mohli jsme i prohrát,“ kroutí hlavou nad marným představením Kail.

Soupiska Janova čítá zajímavá jména. Obrovským pilířem je Melč v bráně, v poli bratři Tomáš a Lukáš Roubíkovi. „Veškeré příchody jsou zásluhou Vladimíra Duška, který by dokázal přesvědčit i kámen, aby šel hrát fotbal,“ s úsměvem vykresluje Kail přesvědčovací talent janovského trenéra.

Také třetí celek tabulky se vydá v zimní pauze na soustředění do hor. A dál stojí nohama na zemi a za cíl si dává být do 6. místa, jelikož je horní polovina tabulky velmi bodově vyrovnaná.


Načítám tabulku ...