Pustověty – Mšec 2:4

V prvním zápase osmého kola domácí dlouho vzdorovali favoritovi ze Mšece, aby se nakonec projevila zkušenost hostů, kteří v závěru strhli vedení na svou stranu a odvážejí si tak z Pustovět všechny body.

Domácí trenér Václav Bičovský k utkání poznamenal: „Ač to výsledkově nevypadá, tak jsme odehráli takticky povedené utkání. Dlouho jsme se drželi a za stavu dva dva měli i šance, jenže jsme je nedali a soupeř nás potrestal. Zápas rozhodla individuální kvalita hráčů soupeře.

Branky: 9. a 48. Daniš – 31. a 65. Jurgovski, 30. Zeman, 88. Zázvorka.

Jesenice – Kolešovice 4:2

Jeseničtí přivítali hosty z Kolešovic, kteří jsou stále bez bodu. Domácí chtěli potvrdit výhru v Senomatech, jenže to vůbec neměli tak jednoduché, jak všichni očekávali. Kolešovice po půlhodině vedly o dvě branky, ale domácí ještě do půle srovnali a ve druhé obrat dokončili.

Trenér domácích Pavel Altman starší k zápasu řekl: „Po vítězném zápase v Senomatech to měla být jednoduchá záležitost s posledním celkem okresního přeboru. V úvodu jsme neproměnili dvě brankové příležitosti a soupeř nás potrestal. Ve 27. minutě šli hosté již do dvoubrankového vedení. Do poločasu se nám po rohových kopech podařilo skóre srovnat a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Úleva přišla až v 62. minutě, kdy nás Petr Šťastný poslal konečně do očekávaného vedení. Soupeř si dokázal do posledních minut utkání vytvářet brankové příležitosti a zejména s Petrem Roubíkem si naše obrana mnohdy nevěděla rady.“

Branky: 37. Altman, 44. Jeníček, 62. Šťastný, 89. Kapoun – 13. Roubík, 27. Holeček.

Ilustrační foto.
Neskutečné vyloučení. Brankář vynadal vlastnímu kouči

Hředle – Senomaty 4:3

V zápase týmů, jež okupují horní patra tabulky, se hrál svižný a bojovný fotbal, což potvrdili oba vedoucí mužstev.

„Zápas, který opravdu bolel. Nasazením a kvalitou odpovídal tomu, že hrají dva týmy ze špice tabulky. V prvním poločase byly o trošku aktivnější Senomaty, hráči více chtěli a i díky tomu se dostaly do vedení. Do poločasu jsme vyrovnali a úvod druhého poločasu vyšel náramně. Dvě branky a červená pro Trešla měla znamenat klid a pohodu do konce zápasu, což již po několikáté v této sezoně neplatilo, a tak jsme se báli o výsledek až do konce. Jsme rádi, že jsme porazili jednoho z nejtěžších soupeřů v soutěži. Teď se musíme soustředit na další kolo v Kolešovicích. Nesmíme nic podcenit,“ řekl domácí vedoucí týmu Jan Sklenář.

Hostující Petr Sojka řekl: „Jako vždy ve Hředlích šlo o hodně bojovný a fyzicky náročný zápas. Celkově si myslím, že by mu více slušela remíza. O bodech rozhodl větší důraz domácích v malém vápně a zbytečně komplikovaná řešení některých situací ze strany naší defenzivy.“

Branky: 47. a 71. Machovský, 36. Hladký, 55. Amauwah – 20. a 65. Moroz, 88. Pichner.

Kněževes – Lubná 1:2

Nováček okresního přeboru z Lubné si prozatím vede v soutěži velice dobře, a tak se čekal v Kněževsi tuhý boj. Hosté se zaměřili na defenzívu, domácí byli více na míči, ale žádné šance si nevytvářeli. Lubná získala dvoubrankový náskok, který snížil z trestného kopu Vrábík. I přes závěrečný nápor domácích si hosté odvážejí tři body.

Domácí Martin Havel byl hodně stručný. „Tohle nebudu ani komentovat, v týdnu si musíme věci vyříkat,“ řekl po utkání Havel.
Trenér Lubné Zdeněk Vopat byl sdílnější: „Sehráli jsme další velice těžké utkání, které jsme zvládli po taktické stránce velice dobře. Divákům se musel zápas líbit. Herně to bylo vyrovnané, ale na vyložené šance jsme domácí přehráli. Bohužel jsme je špatným řešením ve finální fázi vždy pokazili. Místo abychom vedli o tři až čtyři branky, tak jsme se v závěru strachovali o výsledek.“

Branky: 79. Vrábík – 50. Trejbal, 72. Volf.

Městečko – Zavidov B
nehráno

Hosté ze Zavidova sice do Městečka přijeli, ale zhruba patnáct minut před výkopem oznámili hlavnímu rozhodčímu, že pro nízký počet hráčů do utkání nenastoupí. O osudu utkání rozhodne Sportovně-technická komise, ale je více než pravděpodobné, že si domácí připíší tři body za kontumační výhru 3:0.

Ilustrační foto.
Tatran neuspěl, je stále na dně

Lužná – Olešná 0:7

Také tento zápas měl být tuhým bojem o body, utkaly se čtvrtý a první tým tabulky. Opak byl pravdou. Hosté byli po celý zápas jednoznačně lepší a zcela zaslouženě si odvážejí z Lužné všechny body.

Domácí lodivod Tomáš Pavlíček poznamenal: „Patrně je to historická výše domácí prohry. V prvním poločase se ještě dalo mluvit o vyrovnaném utkání. Ovšem naše útočné akce postrádaly přesnost a důraz a naproti tomu jsme nabídli hostům taktickými chybami dvě velmi dobré příležitosti, kterými nepohrdli. Zvlášť situace ve 45. minutě byla trestuhodná. Po přestávce to vypadalo, že splníme, co jsme si v kabině řekli. Přišla šance Ambrůžka, kterou zlikvidoval Fiedler. Ale další chyba a gól na nula tři nás dostaly do situace, kdy nám odešlo úplně všechno. A to byla chvíle, kdy si Radek Polášek začal na hřišti dělat, co chtěl. Sedmigólový rozdíl byl objektivně v taktických a technických chybách, které jsme vyprodukovali. Hlavní důvod ale leží v hlavách. Vypadalo to, jako bychom nechtěli. Hrát fotbal, běhat, bojovat, rvát se.“

Vedoucí hostujícího týmu se přidal: „Zápas se nám neskutečně povedl, podali jsme ve všech řadách zcela mimořádný výkon. Domácí si vypracovali jedinou šanci, jinak jsme je nepustili vůbec k ničemu. Naopak my jsme ještě nějaké šance zahodili. Jeli jsme do Lužné s obavami, ale ty brzy vyprchaly. Od úvodních minut jsme byli lepší, nezvykle málo jsme kazili, výborně kombinovali a byli jsme i dostatečně produktivní. Celému týmu patří velká pochvala.“

Branky: 68. , 70. a 83. R. Polášek, 22. a 44. Černý, 54. J. Procházka, 74. Sládek.

Rynholec – Slabce 2:2,
na penalty 1:3

V zápase, který uzavíral osmé kolo, zavítali na umělku do Rynholce hráči Slabec, kteří již třikrát inkasovali dvouciferný debakl. Tentokrát však nechybělo mnoho a mohli si domů odvážet všechny body. Domácí vyrovnali až devět minut před koncem gólem Wittmayera.

„Zápas jsme začali aktivně a výsledkem bylo několik našich šancí. Byť byla vidět větší fotbalová kvalita na straně domácích, poločas mohl klidně skončit jedna tři. Škoda gólu na dva dva, který byl výsledkem náporu domácích. U nás bych ocenil větší chuť do hry po iks zápasech, což přineslo dva důležité body,“ vyprávěl po utkání hostující střední záložník Vít Melichar.

Branky: 19. Kedroň, 81. Wittmayer – 22. Hubáček, 38. Konopásek, rozh. pen. Cílek. (md)

Ilustrační foto
Novému Strašecí se nedaří, prohrálo potřetí za sebou