Jarolím vedl Armu od ledna 2021, kdy nahradil Jiřího Jarošíka (nyní v Teplicích).

"Měli jsme nastavený nějaký cíl směrem k zápasu s Vlašimí, to se nepovedlo, takže jsme se rozhodli odvolat celý realizační tým. Obě strany cítily, že je potřeba nějaká změna," objasnil sportovní manažer FK Ústí nad Labem Petr Heidenreich.

Teď volba padla na Martina Haška, s nímž bude stát na lavičce Dušan Tesařík.

Sluneta - Kolín, čtvrtfinále KNBL 2021/2022, 4. zápas. Basketbalisté Sluneta Ústí nad Labem ilustrační
Vítej semifinále! Sluneta se po historickém úspěchu topí v euforii

"Máme dlouhodobě sestavený seznam trenérů, kteří splňují nějaké aspekty, které bychom si u Army představovali. Martin Hašek na něm je, probírali jsme to pečlivě se zbytkem vedení klubu, po utkání ve Vlašimi už šlo všechno rychle," přiblížil dohodu, k níž došlo ještě v sobotu večer.

V neděli dopoledne už vedla nová trenérská dvojice trénink na hlavní ploše Městského stadionu.

Dohoda zatím platí jen do konce této sezóny, tedy na posledních pět zápasů, v nichž se bude Ústí snažit vyškrábat ze sestupových příček. "Tým potřebuje nový impuls, ten z obou trenérů vyzařuje, jednání byla hodně energická. Jednoznačným cílem je záchrana FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Ústí nad Labem, to je teď alfa a omega. O dalších krocích se budeme bavit až po sezóně," doplnil Heidenreich.

První zápasový test pod novými trenéry čeká ústecké fotbalisty už ve středu, v 17 hodin vyzvou na domácím pažitu Duklu Praha.

MARTIN HAŠEK
Dvaapadesátiletý rodák z Pardubic má za sebou bohatou hráčskou kariéru, mimo jiné ve Spartě Praha, Austrii Vídeň či Dynamu Moskva. Jako hráč získal pět českých a jeden rakouský titul, zahrál si také za českou reprezentaci. S trénováním začal jako asistent ve Spartě, kterou později vedl i jako hlavní kouč, stál také na lavičce Pardubic, Sokolova či Vlašimi. Naposledy vedl Bohemians, kde skončil v říjnu 2019.